Koronavírus-fertőzésben elhunyt Igaly Diána olimpiai bajnok

A 2004-es ötkarikás játékokon, Athénban aranyérmet nyerő Igaly Diána ötvenhat évet élt.

Magyar Nemzet
2021. 04. 09. 9:37
null
Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötvenhat éves korában elhunyt a 2004-es olimpián, Athénban sportlövészetben aranyérmet nyerő Igaly Diána – számolt be róla a Gárdonyi Sportlövő Club, majd a hírt Sinka László, a magyar szövetség főtitkára is megerősítette.

A kiváló skeetlövő koronavírus-fertőzés okozta betegség miatt került kórházba. A Magyar Sportlövők Szövetsége még kedden Igaly Diána alelnök fia, valamint családja kérésére tájékoztatja a közvéleményt, hogy az olimpiai bajnokot kórházba szállították. Bár az egész család kényesen ügyelt a rendszeres fertőtlenítésre, maszkviselésre és a biztonságos távolságtartásra, Igaly Diána mégis megfertőződött a koronavírussal.

Igaly Diána a magyar sportlövészet egyik legnagyobb alakja, női skeetben mindent megnyert, amit lehetett. 2000-ben Sydney-ben olimpiai bronzérmes, 2004-ben Athénban olimpiai bajnok lett, emellett négyszer volt világbajnok, hatszor Európa-bajnok, világversenyeken 32 alkalommal állhatott dobogóra. Ötször volt az év sportlövője, 2019-ben életműdíjat kapott a Magyar Sportlövők Szövetségétől. Igaly Diánát a Magyar Olimpiai Bizottság, Magyar Sportlövők Szövetsége és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is saját halottjának tekinti.

Fotó: Nemzeti Sport

Igaly Diána athéni győzelme:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.