Ha Messi nem jön Budapestre, rá kell figyelnie a Fradinak

Esély van rá, hogy Lionel Messi nem tart Budapestre a Barcelonával, amely szerda este a Ferencváros ellen lép pályára a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában a Puskás Arénában. Ha így lesz, akkor a katalán klub idénybeli leghatékonyabb góllövőjére kell készülnie a Fradinak: Martin Braithwaite-re.

Magyar Nemzet
2020. 12. 01. 11:40
MESSI, Lionel
Újabb lépéssel közelebb a szakításhoz Fotó: Alejandro Garcia Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lenne meglepő, ha Messi nem érkezne meg Budapestre, ahol legutóbb 2005-ben járt, amikor a Vanczák Vilmos elleni szabálytalanság miatt alig több mint egy perccel az első pályára lépése után kiállították az argentin válogatottban. A Barcelona hatszoros aranylabdása csapata előző BL-meccsére sem utazott el Kijevbe, ahol a katalánok már biztos továbbjutóként léptek pályára a Dinamo ellen. Mivel azt a meccset is megnyerték 4-0-ra, most még több oka lehet Ronald Koemannak Messi pihentetésére.

Az argentin esetleges távollétében Martin Braithwaite lehet a Barcelona legveszélyesebb fegyvere a Ferencváros ellen – legalábbis a számok ezt mutatják. A Dinamo Kijev otthonában a dán támadó volt a katalánok sikerkovácsa, két góllal és egy gólpasszal oroszlánrészt vállalt a 4-0-s győzelemben. Az elmúlt hétvégén, amikor Messi a gólja után az elhunyt Diego Maradonának állított emléket, Braithwaite szintén betalált az Osasuna ellen (4-0).

Mindössze ezen a két meccsen volt kezdő ebben az idényben a 29 éves dán, és mindkétszer eredményes volt. Összességében nyolc tétmérkőzésen van három gólja az évadban, de kevés, csupán 195 játékperc jutott neki.

Ha arányosítjuk a gólok számát a pályán töltött idővel, akkor ebben az idényben Braithwaite a Barcelona leghatékonyabb labdarúgója.

A februárban a Leganéstól 18 millió euróért igazolt támadó az évadban átlagosan 65 percenként talál a kapuba. Ugyanez a számadat Messinél 148, Antoine Griezmann-nál 197, Ousmane Dembélénél 148, Philippe Coutinhónál 188, a sérült Ansu Fatinál pedig 119 perc.

Ha jön Messi, ha nem, a Fradi védelmének nem lesz könnyű dolga.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.