A tizenhét éves magyar tehetség tartotta a „Hosszú-lépést”

Délelőtt az előfutamokkal kezdődött meg az úszóknak is a vizes Európa-bajnokság a Duna Arénában. Hosszú Katinka magabiztosan nyert 400 vegyesen, amelyen Mihályvári-Farkas Viktória szerzett meglepetést. Milák Kristóf viszont nem jutott be a döntőbe az első számában, s 400 gyorson a junior világbajnok Zombori Gábor ugyancsak lemaradt a fináléról. Az éremesélyesnek tartott férfi gyorsváltóért is izgulni kellett.

Magyar Nemzet
2021. 05. 17. 12:41
null
Forrás: Magyar Úszó Szövetség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Számunkra az egyik legfontosabb számmal kezdődött a budapesti Eb a Duna Arénában, hiszen a nők 400 méteres vegyes úszásában rendezték az első előfutamokat, amelyben egyrészt négy magyar indult, másrészt köztük volt akinek a formáját árgus szemekkel figyeljük az olimpia előtt.

A háromszoros olimpiai bajnok biztatóan úszott, 4:37,42-es idővel az első helyen jutott be a délutáni döntőbe, azaz több mint négy másodpercet gyorsult a márciusi ob-n úszott legjobbjához képest. Kicsit mégis ellopta a show-t Hosszú elől a mindössze 17 éves aki nem sokkal lemaradva, 4:38,07-tel a második helyen jutott be a fináléba.

Első felnőtt világversenyén jól kezdett Mihályvári-Farkas Viktória Fotó: Magyar Úszószövetség

Mihályvári ezzel olimpiai A szintes időt ért el, így jelen állás szerint Hosszú mellett ő indulhat Tokióban 400 vegyesen, nem pedig aki az ob-t betegség miatt hagyta ki, most pedig harmadik lett ebben az előfutamban, így lemarad a döntőről. a másik előfutamban indult, azt meg is nyerte, de a fináléban őt sem láthatjuk majd.

– Minden kiúsztam magamból, hogy meglegyen a döntő és az olimpiai A szint – értékelt vidáman Mihályvári-Farkas Viktória. – Erre készültem egész évben, sőt már tavaly is. Nem tudom, mi lesz a döntőben, mert most mindent kiadtam magamból.

Megkezdte a maratoni Eb-jét is, aki hét egyéni számban indul. Az első a 400 gyors volt a programjában, és a kilencedik helyen végzett az előfutamában. A szám junior világbajnoka, Zombori Gábor hetedik volt ugyanebben a körben, de a döntőbe végül ő sem jutott be.

Fontos esemény volt a 4x100 méteres férfi gyorsváltó előfutama, egyrészt, mert éremesélyes egységről van szó, másrészt, mert a nyitóember Kozma Dominiknek bizonyítania kell a formáját Sós Csaba szövetségi kapitánynak. Kozma a negyedik helyen 49,49-cel adta át a stafétát Holoda Péternek 100 méter után. Ötödikek voltunk, amikor érkezett Szabó Szebasztián, aki felhozta a harmadik helyre a váltót, Bohus Richárd pedig megtartotta ezt a pozíciót. A 3:15,61-gyel az összesített nyolcadik helyen éppen csak bejutottunk a döntőbe. Ott már Milák és Németh Nándor is érkezhet erősíteni a csapatot.

A női gyorsváltó szintén nyolcadikként jutott be a döntőbe, Késely Ajna pedig a hatodik helyen lépett tovább 800 gyorson, amelyen a 2018-as Eb-n ezüstérmes volt.

A mai döntőkre 18.00-tól kerül sor a Duna Arénában, az M4 Sport élőben közvetíti őket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.