Jaksiccsal minden könnyű

Hogy az ördögbe tudott kikapni öt hete a Fradi az újbudaiaktól 9-7-re a férfivízilabda-ob I-ben, amikor úgy is tud pólózni ez a Dream Team, ahogy szombat este az utolsó húsz percben?

Ch. Gáll András
2019. 04. 29. 15:42
null
Parádézott a szerb légiós Fotó: Micheller Szilvia Forrás: Nemzeti Sport/Micheller Szilvia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki a második negyed vége felé kapcsolódott be az A-Híd OSC-Újbuda–FTC-Telekom Waterpolo mérkőzésbe, valószínűleg értetlenkedett: hogy az ördögbe tudott kikapni öt hete a Fradi az újbudaiaktól 9-7-re a férfivízilabda-ob I-ben, amikor úgy is tud pólózni ez a Dream Team, ahogy szombat este az utolsó húsz percben?

Merthogy az első tizenkettőben még a kelenföldiek vezettek 5-3-ra, és benne volt a levegőben, hogy megnyerik nemcsak a meccset, hanem a középszakaszt is, és a pályaelőny birtokában masírozhatnak be a rájátszásba. Csakhogy elkezdett varázsolni, és már nem is volt megállás 13-8-ig. Az utolsó húsz percet 10-3-ra megnyerte az FTC, olyan játékkal, amelynek talán még a Pro Recco sem tudott volna ellenállni.

Mondjuk, tán még a Reccónak sincs olyan átlövő kvartettje, mint a Vámos, Varga, Younger, Jaksics négyes fogat. Ők négyen tizenegy gólt vágtak, benne „Dumi” svédcsavarjával. Mégsem a háromgólos olimpiai bajnokot jöttem dicsérni, hanem a négygólost: Nikola Jaksicsot. De az én laikus véleményem helyett álljon itt Madaras Norberté, a zöld-fehérek szakosztályelnökéé: „Dumi, Vámos és Younger is óriási, de ma Nikola jelentette a különbséget. Szerencsés csapat az, amelyikben ő játszik.”

Parádézott a szerb légiós
Fotó: Nemzeti Sport/Micheller Szilvia

így összegezte a látottakat: „Más meccs volt ez, mint a múltkori. Most sikerült nyolc gólon tartani az ellenfelet, öt hete kilencet kaptunk, ami sok. Szerintem nincs öt gól különbség a két csapat között.”

Tiszteletben tartva a Fradi-tréner véleményét: szerintünk igenis van.

Mivel a Szolnok 15-9-re legyőzte az Egert, FTC–Eger és OSC–Szolnok elődöntő következik, a két esélyes 6-0-ról kezdi a párharcokat, amelyeken kilenc pontig kell eljutni. Aligha kérdés, hogy a Fradi és az OSC útja a döntőben újra keresztezi egymást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.