Jövő héten rangos orosz vendég érkezik Debrecenbe

Február 8. és 12. között, immár 65. alkalommal rendezi meg a Magyar Ökölvívó Szakszövetség a Nemzetközi Bocskai István emlékversenyt. Az elődöntőket és a finálékat a helyszínen tekinti meg a nemzetközi szövetség elnöke, az orosz Umar Kremljov.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI/boxing.hu2021. 02. 05. 15:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Habár a koronavírus-járvány időszakában nem könnyű nemzetközi versenyeket rendezni, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) és Debrecen városa is határozottan kiállt a nagy hagyományokkal rendelkező Nemzetközi Bocskai István emlékverseny megrendezése mellett. A hétfőn kezdődő viadal pénteki sajtótájékoztatóján Bajkai István, a magyar szövetség elnöke kiemelte, hogy a magyarországi verseny az amatőr ökölvívás egyik legrangosabb nemzetközi viadala, a lemondott versenyek közepette pedig még fontosabb szerepet tölt be a bokszolók olimpiai felkészülésében.

– Sokan úgy tekintenek erre a versenyre, hogy ez szinte az egyik utolsó lehetőség a megmérettetésre az olimpia, illetve az olimpiai selejtezők előtt – mondta Bajkai István, aki komoly sportdiplomáciai sikernek nevezte, hogy a Bocskai emlékverseny elődöntőire és döntőire a nemzetközi szövetség (AIBA) decemberben megválasztott elnöke, Umra Kremljov is Debrecenbe érkezik.

A viadalra huszonegy ország 209 öklözője nevezett, köztük 68 magyar. A legjobb hazai bokszolók szinte kivétel nélkül kötelek közé lépnek, köztük eddigi egyetlen tokiói kvótásunk, Gálos Roland, valamint a tavaly félbeszakított európai selejtezőviadalon még érdekelt másik három magyar, Pribojszki Kata, Nagy Tímea és Fodor Milán is.

Természetesen Debrecenben is buborékrendszert alakítanak ki a tornára, a szervezők minden szükséges biztonsági intézkedést megtesznek a résztvevők egészségének védelmében. A sportolók, edzők, hivatalos személyek csak orvosi vizsgálat után, negatív teszttel foglalhatják el szobáikat és csak a szállás és a csarnok között mozoghatnak.

A hétfőn kezdődő versenyt a MÖSZ honlapján és Facebook-oldalán is minden nap közvetíti, a pénteken 16 órakor kezdődő finálékat pedig az M4 Sport is műsorára tűzi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.