Klopp a Puskás Arénáról is áradozott a győzelem után

A Puskás Aréna gyepszőnyegével mindkét vezetőedző meg volt elégedve, játékosai teljesítményének viszont csak egyik mester örülhetett a RB Leipzig–Liverpool labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős összecsapása után. Jürgen Klopp boldog volt, hogy három vereség után végre győzött csapata, Julian Nagelsmann ellenben a Lipcse védelmi hibáira panaszkodott.

Magyar Nemzet
2021. 02. 17. 2:28
Jürgen Klopp
Madrid, 2020. február 17. Jürgen Klopp, a Liverpool vezetõedzõje sajtóértekezletet tart a madridi Wanda Metropolitano Stadionban 2020. február 17-én, egy nappal az Atlético Madrid elleni labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõ elsõ mérkõzése elõtt. MTI/EPA-EFE/Juanjo Martin Fotó: Juanjo Martin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magabiztosan vághat neki a hatszoros BL-győztes Liverpool a Lipcse elleni nyolcaddöntő második felvonásának, miután a párharc első mérkőzését Szalah és Mané góljaival 2-0-ra nyerte Jürgen Klopp gárdája. Az elmúlt két hónapban több pofonba is belefutott az angol csapat, éppen ezért a német mester rendkívül boldog volt, hogy játékosai a Bajnokok Ligája kieséses szakaszára felszívták magukat.

– Egy mérkőzés eredményeképp még nem változunk mentális szörnyeteggé. Ma jól játszottunk, és megérdemeltük a győzelmet, de ez csak az első felvonás volt. Két éven keresztül remekeltünk, idén akadt néhány problémánk. Megszokott, hogy ilyenkor beindulnak a pletykák, de ez rendben van. Tudom, hogy a helyzetünk miatt sokan arra számítottak, hogy megint elcsúszunk, viszont nem így lett, úgyhogy nagyon boldog vagyok – jelentette ki a tréner. – A lipcseiek igazi szörnyetegekként képesek viselkedni. A Bundesligában lefutják az ellenfeleket, erősek, jók a játék minden aspektusában. Ma este jól kordában tudtuk őket tartani – a kvalitásuknak köszönhetően voltak jó pillanataik, de mi kiválóan játszottunk. Azt az eredményt kaptuk, amit megérdemeltünk.

A liverpooli sikeredző a Puskás Aréna szépségét is megdicsérte, majd háláját fejezte ki Budapestnek, hogy vendégül látta a két csapatot.

– Nagyszerű stadionban játszottunk, belülről kicsit az Atlético Madrid arénájára emlékeztetett. A gyepszőnyeg is kifogástalan volt, biztos vagyok benne, hogy a telt házas meccseken félelmetes hangulat uralkodik majd az arénában. És ez nem kötelező udvariasság, ha kikaptunk volna, ugyanezt mondanám a stadionról. Ezúton is köszönjük Budapestnek, hogy fogadott minket, mindent megtettünk, hogy a környezetünk biztonságban érezze magát – mondta Jürgen Klopp, majd a német távozásakor a Liverpool sajtófőnöke hozzátette: három hét múlva újra itt lesznek.

A gyepszőnyegben lipcsei kollégája, Julian Nagelsmann sem talált kivetnivalót, csapata helyzetkihasználásával viszont korántsem volt elégedett.

– Nagyszerű stadionban játszottunk, a gyepszőnyeg is tökéletes volt, nem a körülmények miatt veszítettünk. Budapest is gyönyörű város, ám ezúttal sajnos nem sokat láttunk belőle – sajnálkozott a Leipzig vezetőedzője. – Nem futballoztunk rosszul, több helyzetet is kialakítottunk, de amíg mi egyiket sem tudtuk kihasználni, addig a Liverpool élt a helyzeteivel. Az első félidőben egy ziccere volt az angol csapatnak, a fordulás után viszont kétszer is nagyot hibáztunk védekezésben, és máris kétgólos hátrányban voltunk. Mivel még a szépítés sem jött össze, nehéz visszavágó vár ránk, de el kell hinnünk, hogy lehet keresnivalónk Liverpoolban. A helyzeteink vélhetően ott is meglesznek, de akkor már nem engedhetjük meg azt a luxust, hogy egyiket sem értékesítjük.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.