Lewandowski nem kamuzott, és ez most sokba kerül

Ismerve az előzményeket, a beutazás körüli hercehurcát, könnyű volt azt gondolni, hogy Robert Lewandowski „kisebb térdsérülése” kamu volt, ami miatt nem léphet pályára a lengyel labdarúgó-válogatott mai világbajnoki selejtezőjén Angliában. Csakhogy azóta a csatár klubja, a Bayern München közölte, a játékosnak legalább négy hetet ki kell hagynia. Összeesküvés tehát nem volt, baj viszont van. S ezzel a Gerd Müller-féle legendás gólrekord megdöntése is ugorhat.

Magyar Nemzet
2021. 03. 31. 11:01
null
Gulácsi áll, Lewandowski földre küldve. A valóság ennek a fordítottja Fotó: Török Attila Forrás: NemzetiSport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már hetekkel a március végi vb-selejtezők előtt arról cikkeztek Németországban és Lengyelországban, mi lesz sorsa. A lengyelek ugyanis ma Angliában lépnek pályára, és onnan klubjához, a Bayern Münchenhez visszatérve tíz nap karanténba kellett volna vonulnia a csatárnak. Ezzel Lewandowski fontos meccsekről maradt volna le, többek közt az RB Leipzig elleni hétvégi Bundesliga-rangadóról és a PSG elleni BL-negyeddöntő első felvonásáról. Így már a válogatott keret kihirdetésekor szárnyra kaptak a pletykák, hogy a lengyel válogatott vezére nem utazik el Angliába. Aztán úgy tűnt, hogy mégis, majd érkezett a hír a „kisebb térdsérülésről”, ami miatt London helyett sajnos München felé kellett vennie az irányt.

„Na persze…” – gondolhatták sokan hitetlenkedve, hogy itt valójában csupán arról volt szó, a Bayern München érdekei fontosabbak voltak a nemzeti csapaténál, és Lewandowski a szombati bajnoki rangadón már úgyis játszani fog a lipcseiek ellen. Pedig ehhez nem kellett volna kamusérülést kitalálni, a FIFA rendelkezése szerint a klubok visszarendelhetik játékosaikat a válogatottaktól, ezért nincs ma ott Andorrában és sem együttesében.

Tegnap este kiderült, nem cselesen akarta a Bayern visszahívni Lewandowskit, hanem tényleg megsérült. Legalább négy hetet ki kell hagynia, ami sokkal több, mint a tíz nap karantén, belecsúszik a PSG elleni visszavágó és egy Leverkusen elleni rangadó is többek között.

Plusz meghiúsulhat Lewandowski nagy rekorddöntési kísérlete. Gerd Müller 1972-ben negyven góllal lett a Bundesliga gólkirálya, azóta senki sem tudott hasonlót. A lengyel most 26 forduló után 35 találatot számlál, amivel szinte biztosnak tűnt a csúcsdöntés. Így viszont, ha április végéig valóban nem játszhat, májusban mindössze három meccse marad arra, hogy minimum öt gólt szerezzen, a rekorddöntéshez pedig hatot. A Mönchengladbach, a Freiburg és az Augsburg ellen ez nem lehetetlen, de már nem is vehetjük készpénznek, hogy sikerül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.