Ma este üzenne a világnak a Real Madrid

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcainak első felvonása ma este a Real Madrid–Manchester City és az Olympique Lyon–Juventus találkozóval ér véget, és előbbinek nagy kérdése, hogy hazai pályán magára talál-e az utóbbi időben gyengélkedő óriás.

2020. 02. 26. 16:03
Copa del Rey - Round of 16 - Real Zaragoza v Real Madrid
Zidane kitart, nem akar lemondani Fotó: REUTERS/Juan Medina
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid a spanyol bajnokságban múlt szombaton a lélektanilag legrosszabb időpontban adta át a tabella első helyét a nagy rivális Barcelonának, éppen a vasárnapi El Clásico előtt. Ziné­dine Zidane együttese szezonbeli második vereségét elszenvedve 1-0-ra kikapott a Levante vendégeként, de az előző fordulóban sem tudott nyerni, a Celta Vigo elleni hazai pályán csak 2-2-t játszott, és a februári krónikában akad még nagyobb szégyenfoltja is: a Király Kupa negyeddöntőjében, itt is a Bernabéu stadionban hiába rúgott három gólt a Real Sociedadnak, ha erre négyet kapott, és ezzel ki is esett. Zidane a hónap közepén karambolozott, ráadásul ő volt a bűnös, mi tagadás, rossz napok járnak a madridiakra…

Zidane és Guardiola (lent), a két edzőfejedelem tétmeccsen először találkozik
Fotó: REUTERS/Juan Medina

No persze ez igaz a Manchester Cityre is, az angol klubnál addig trükköztek a szponzori pénzekkel, amíg rajtavesztettek, s ha jogerős lesz az UEFA döntése, akkor a következő két idényben nem indulhatnak a BL-ben. S a pénzügyi fair play megsértése a jelentős bevételkiesés mellett azzal is járhat, hogy a sztárjai nagy részét is elveszítheti. Amúgy a Realhoz hasonlóan legutóbbi négy tétmeccséből a City is elveszített kettőt, de legalább a főpróbája jól sikerült, mert szombaton idegenben 1-0-ra legyűrte a Leicester Cityt. Pep Guardiola együttese a címvédésről már rég letett, huszonkét pont a hátránya a Liverpool mögött, de a harmadik Leicestertől legalább héttel meglépett.

Fotó: Reuters/Matthew Childs

Mai összecsapásuk előtt eddig négyszer mérkőzött meg egymással a két gárda: a Real Madrid házigazdaként 3-2-re és 1-0-ra tudott nyerni, manchesteri pályaválasztással pedig kétszer is döntetlennel (1-1, 0-0) zárult a találkozó. S ebből a statisztikából kétségkívül a spanyolok meríthetnek erőt.

– A labdarúgásban az eredmények számítanak, és hiába játszottunk jól a Levante ellen, nem tudtunk gólt szerezni. De most itt az esély, hogy megüzenjük a világnak, minden rendben van velünk. Nincs időnk arra, hogy nyalogassuk a sebeinket, és az eredmények jönni fognak – szögezte le Sergio Ramos. A csapatkapitány védő megjegyezte még, hogy Guardiolát fantasztikus edzőnek tartja, de társaival mindig nagyon motiváltak a BL-ben, függetlenül attól, hogy kivel állnak szemben.

A Lyon–Juventus párharcban a továbbjutást illetően az erőviszonyok és a statisztika is a Juventus sikerét vetíti előre, hiszen a francia bajnokság egykor szebb napokat látott hetedik helyezettje és a Serie A listavezetője találkozik. Az eddigi négy meccsük mérlege az olaszok szempontjából három győzelem és egy döntetlen. S nyomós érv a Juve mellett is, aki a múlt hét végén 1000. tétmeccsén a 725. gólját szerezte. A BL-ben 128-nál jár, és ezen a számon akár már ma „kerekíthet”.

BL-nyolcaddöntő, első mérkőzések. Mai műsor: Real Madrid–Manchester City 21.00 (tv: M4 Sport), Lyon–Juventus 21.00 (tv: Spíler 2).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.