Magyar dobogóesély a világ legveszedelmesebb pályáján

A ma délutáni időmérővel elkezdődött a túraautó-világkupa (WTCR) 2021-es idénye három magyar versenyzővel a veszedelmes Nürburgring-Nordschleifén. Közülük nem meglepő módon a 2019-es bajnok, Michelisz Norbert szerepelt a legjobban, aki holnap a nyolcadik és a harmadik helyről rajtol majd, tehát a dobogóért is küzdhet.

Magyar Nemzet
2021. 06. 04. 16:58
AUTO - WTCR 2021 - RACE OF GERMANY
05 Michelisz Norbert (hun), BRC Hyundai N Lukoil Squadra Corse, Hyundai Elantra N TCR, action during the 2021 FIA WTCR Race of Germany, 1st round of the 2021 FIA World Touring Car Cup, on the Nurburgring Nordschleife, from June 3 to 6, 2021 in Nurburg, Germany - Photo Alexandre Guillaumot / DPPI Fotó: Alexandre Guillaumot
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenegyféle aszfalt és csaknem huszonöt kilométer. Méltán tartják a Nürburgring-Nordschleifét a világ legveszélyesebb pályájának, amelyen 1976-ban Niki Lauda súlyos balesetben megégett. 2019-ben futamot nyert itt, de volt olyan is, amikor csak a vak szerencsén múlt, hogy nem esett baja a „zöld pokolban”.

A Hyundai versenyzőjének az volt a célja, hogy a top 10-ben végezzen az időmérőn a vadonatúj autójával, az Elantra N TCR-rel, és teljesítette a küldetést. Michelisz a mezőny legjobb magyarjaként a nyolcadik leggyorsabb volt, ami azt jelenti, hogy holnap a nyolcadik, illetve – a fordított rajtrácsos futamnak – a harmadik helyről, azaz dobogós eséllyel vághat neki.

A Hyundai másik három versenyzője Michelisz előtt végzett, de gyaníthatóan tudatosan taktikázott így a magyar pilóta, hiszen az utolsó gyors körében láthatóan több volt. Az első és a harmadik szektorban megjavította az addigi legjobbját, a negyedikben pedig az egész mezőnyben a leggyorsabb volt. Ezek után az utolsó szektorban viszont három másodpercet veszített, így feltételezhetjük, hogy tudatosan ment rá a fordított rajtrácsos esélyre.

A többi magyar közül a Honda versenyzője, Tassi Attila 13., a Zengő Motorsport Cupráját vezető Boldizs Bence pedig utolsó előtti, azaz 21. lett. A két futamot szombaton 9.00-kor és 10.20-kor (élő: Sport 1, Eurosport 1) rendezik Németországban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.