Magyar tini verte az olimpiai bajnokot a vívó-vb-n

Hétfőn délelőtt a BOK-csarnokban megkezdődött a budapesti vívó-világbajnokság, és rögtön szenzációs magyar eredménnyel indult. Válogatottunk legfiatalabb tagja, a még csak 16 éves Muhari Eszter női párbajtőrben a selejtezőcsoportjában mind a hat asszóját megnyerte, legyőzte a londoni olimpiai bajnokot, és a harmadik legjobb mutatóval zárt a 172 induló között. Így a gigantikus mezőnyben feljutott a 64-es főtáblára, folytatás csütörtökön.

2019. 07. 15. 11:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Reggel úgy készült, hogy mind a hat asszóját megnyeri, és simán felkerül a 64-es főtáblára?

– Igazából abban bíztam, hogy ötöt, vagy legalább négyet nyerek. Heten voltunk a csoportban, és a világranglistás helyezések alapján szerintem én a harmadik-negyedik legjobb lehettem. Ebben a csoportban volt a londoni egyéni olimpiai bajnok ukrán Semjakina is, aki az egyik legjobb vívó a világon, nem gondoltam volna, hogy ellene is van esélyem, de 5-3-ra megvertem.

– Mennyire izgult a világbajnokság előtt?

– A múlt héten egyáltalán nem, de tegnap este már nagyon, és ma reggel is, amikor melegítettünk. De utána elmentem sétálni egyet, és az megnyugtatott. A szállodánkban Nagy Kinga a szobatársam, megjegyzem, nagyon jó szobatárs, ő este elég korán elaludt, én nem tudtam, akkor is stresszeltem, és a tévében a vizes vb-ről műugrást néztem, hogy eltereljem a gondolataimat a vívó-vb-ről.

Fotó: Hungarian Fencing Federation

– Hat éve is Budapesten, ugyancsak a BOK-csarnokban rendezték a vívó-vb-t. Akkor is itt volt?

– Igen, önkéntes voltam a zászlóvivőknél, én vittem az azerbajdzsáni zászlót. És arra gondoltam, hogy milyen „király” lenne egyszer majd a páston lenni egy vb-n. Hát, most minden nagyon „király”!

– Csütörtökön jön a folytatás a 64-es táblán, ott mi lesz a cél?

– Hú, ebbe még nem is gondolok bele. Egyelőre babonából azt sem szeretném tudni, hogy ott kivel kell vívnom. De természetesen szeretnék minél tovább jutni.

A női párbajtőrözők selejtezőjéből küzdelmes úton Nagy Kinga is feljutott a 64-es főtáblára, Budai Dorinának és Kun Annának ugyanez nem sikerült.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.