Mégis nézők előtt játszhatják le a Magyar Kupa döntőjét?

A Nemzeti Sport értesülése szerint a csütörtöki Kormányinfón ezt a központi változtatást bejelenthetik

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2020. 05. 28. 8:55
null
Mezõkövesd, 2020. május 23. A labdarúgó Magyar Kupa elõdöntõjének elsõ mérkõzéseként, a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött játszott Mezõkövesd Zsóry FC - MOL Fehérvár FC találkozó a mezõkövesdi városi stadionban 2020. május 23-án. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Sport úgy tudja, a korábbi hírekkel ellentétben mégsem biztos, hogy a labdarúgó NB I-es bajnokság idénye nézők nélkül fejeződik be.

– Mindenkinek nagyon hiányoznak a szurkolók a lelátóról – mondta a lap megkeresésére Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség szóvivője. – Sok ember dolgozott azon keményen, hogy ha zárt kapuk mögött is, de Európában az elsők között újraindulhasson a magyar futball. Persze az igazi az lenne, ha nem hangszórókon keresztül kellene bejátszani a drukkerek buzdítását. Ugyanakkor, ami a konkrét meccsszervezési helyzetet, vagyis a Magyar Kupa-döntőt illeti, a szövetség mindenben betartja a hatóságok és a kormány rendelkezéseit annak érdekében, hogy segítsen megakadályozni a járvány terjedését. Ezért az MLSZ kizárólag olyan feltételek mellett engedélyezi mérkőzések lejátszását, amelyek a járványügyi intézkedéseknek megfelelnek. Jelen pillanatban a kapuk megnyitására sajnos nincs lehetőség, központi változás esetén tudunk mi is változtatni.

A sportnapilap értesülése szerint a csütörtöki Kormányinfón ezt a központi változtatást bejelenthetik, azaz megnyílhatnak a szabadtéri sportlétesítmények kapui, és ebben az esetben még ebben az idényben visszatérhetnek a nézők a lelátókra.

A jelenlegi állás szerint nem lehetnek nézők a június 4-i Bp. Honvéd–Mezőkövesd Magyar Kupa-döntőn sem. Ha a kormányrendeletben, amely – egyebek között – a szabadtéri rendezvényekre vonatkozóan tartalmaz szabályozásokat, az szerepel, hogy a szabadtéri létesítményekben a védőtávolságot kötelező betartani mindvégig (a bejutás során, az esemény alatt, a büfénél, stb.) –, de az 500 fős limitre vonatkozó korábbi korlátozás nincsen benne, akkor az lehetőséget adhat a nézők visszatérésére azzal, hogy a járványügyi rendelkezések betartatása mindenkor a rendezvény szervezőjének felelőssége. A lap felveti, hogy ebben az esetben a labdarúgó Magyar Kupa-finálét el kellene tolni a szezon végére, mert a jegyeladás és a logisztikai tervezés értelemszerűen időt vesz igénybe. Az utolsó bajnoki forduló június 27-re van kiírva, 30-án minden további nélkül le lehetne játszani a meccset, ez esetben a nemzeti stadionban nézők előtt rendezett döntő tényleg a futball ünnepévé válhat.

Mindez persze akkor válik jogos felvetéssé, ha a Kormányinfón igazolódnak a Nemzeti Sport értesülései.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.