Muszukajev ezt már nekünk nyerte

A 26 éves, orosz színekben junior vb-ezüstig jutott, ez évtől azonban már bennünket erősítő versenyző az olimpiai kvótát már csütörtökön megszerezte.

2019. 09. 21. 13:05
null
Néha szusszannia is kell a macskaügyességű verseny Fotó: MBSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt nem tudjuk, hogy a Kaukázusban, közelebbről Dagesztánban mennyire fürgék a macskák, de Iszmail Muszukajev legalábbis egy macska ügyességével mozgott tegnap a szőnyegen a nurszultáni világbajnokságon, és a szabadfogás 65 kg-os súlycsoportjában a bronzmeccsen 5-3-ra legyőzte a vb-címvédő japán Otogurt! A 26 éves, orosz színekben junior vb-ezüstig jutott, ez évtől azonban már bennünket erősítő versenyző az olimpiai kvótát már csütörtökön megszerezte, „bónuszként” pedig tegnap boldogan masírozott fel a dobogó harmadik fokára.

– Vallásos ember vagyok, köszönöm Istennek, hogy sikerült bronzérmet szereznem, de ha nem így történik, azt is megköszönöm. A gyorsaság a legnagyobb fegyverem, erre építek, ezt próbálom kihasználni. Hálás vagyok Magyarországnak, hogy befogadott, és képviselhetem a színeit világbajnokságon és majd az olimpián is, köszönök mindent. Ria, ria, Hungária! – nyilatkozta részben „magyarul”.

Néha szusszannia is kell a macskaügyességű versenynek
Fotó: MBSZ

Mellette még egy Dagesztánból megkaparintott versenyző szerepelt a magyar válogatottban, és tegnap a 74 kg-ban a 22 éves Murad Kuramagomedov is közel állt ahhoz, hogy szenzációt szolgáltasson. Két nyert meccs után a nyolcaddöntőben a félidőben még vezetett, végül azonban 6-4-re kikapott a kategória óriásától, az olimpiai és négyszeres világbajnok amerikai Jordan Burroughstól. Nagy pech számunkra, hogy legyőzője a folytatásban az elődöntőben veszített, így Kuramagomedov ma nem folytathatja a vigaszágon.

A női 62 kg magyar érdekeltségű bronzmeccsével sem volt szerencsénk, mert a már 36 éves, 2013-ban világbajnok Sastin Marianna 4-1-re kikapott a svéd Johanssontól, így ötödikként zárt.

– Bronzmeccset azért birkózik az ember, hogy érmes legyen, ez nem sikerült, de a kvóta megvan. Fontos, hogy harminchat évesen már csak az olimpiára kell koncentrálnom, nem kell elfecsérelnem az erőmet a kvalifikációra – fogalmazott Sastin, aki a tavalyi budapesti vb-n nyolc hónappal szülés után lett ötödik, most pedig Nurszultánban kijutott pályafutása negyedik olimpiájára. Le a kalappal előtte!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.