Nagelsmann 25 milliója bizonyítja Sheldon Cooper igazát

Julian Nagelsmann lett a világ legdrágább edzője, miután a Bayern München szerződtette az RB Leipzigtől. Párhuzamba állítottuk a legdrágább edzőket és labdarúgókat, a különbségből pedig Sheldon Cooper igazára is fény derül.

2021. 04. 28. 8:42
RB Leipzig v Borussia Mönchengladbach - Bundesliga for DFL
LEIPZIG, GERMANY - FEBRUARY 27: Head coach Julian Nagelsmann of RB Leipzig looks on prior to the Bundesliga match between RB Leipzig and Borussia Mönchengladbach at Red Bull Arena on February 27, 2021 in Leipzig, Germany. (Photo by Boris Streubel/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images) Fotó: Bundesliga Collection via Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt tizenöt év egyik legsikeresebb tévés vígjátéksorozata volt a The Big Bang Theory, amely hazánkban az Agymenők néven futott. A széria 177. részében a két fő karakter, Leonard Hofstadter és Sheldon Cooper arról vitatkoztak, hogy egy ötlet kitalálása vagy annak a megvalósítása a fontosabb tett. Nos, azzal, hogy a Bayern München 25 millió eurót fizetett az RB Leipzignek azért, hogy nyártól Julian Nagelsmann legyen az edzője, a Hofstadter–Cooper vitára is választ kaptunk a valóságból.

A futballban az edzők felelnek az ötletért, ők találják ki a stratégiát, amelynek mentén a csapatnak játszania kell, de a tervet a labdarúgók hajtják végre, ők felelnek a megvalósításért. A piac törvénye szerint mindenki annyit ér, amennyit fizetnek érte. Innentől elég megnéznünk, kik a világ legdrágább edzői, akiknek az élére Julian Nagelsmann állt új rekorderként, majd párhuzamba állítanunk velük a világ legdrágább labdarúgókat. Íme:

A legdrágább edzők:

1. Julian Nagelsmann – 2021 – RB Leipzigtől a Bayern Münchenbe – 25 millió euró

2. André Villas-Boas – 2011 – Portótól a Chelsea-be – 15 millió euró

3. Brendan Rodgers – 2019 – Rangerstől a Leicester Cityhez – 10,5 millió euró

4. Ruben Amorim – 2019 – Bragától a Sportingba – 10 millió euró

5. José Mourinho – 2010 – Intertől a Real Madridba – 8 millió euró

A legdrágább labdarúgók:

1. Neymar – 2017 – Barcelonából a PSG-be – 222 millió euró

2. Kylian Mbappé – 2018 – Monacóból a PSG-be – 145 millió euró

3. Philippe Coutinho – 2018 – Liverpoolból a Barcelonába – 135 millió euró

4. Ousmane Dembélé – 2017 – Dortmundból a Barcelonába – 135 millió euró

5. João Félix – 2019 – Benficából az Atlético Madridba – 127,2 millió euró

Az összegek közti különbségeket felesleges ecsetelnünk, magukért beszélnek. Ezek alapján egyértelműen bizonyítást nyer Sheldon Cooper igaza, miszerint a megvalósítás a fontosabb. A számokat természetesen torzítja, hogy edzőkért átigazolási díjat fizetni egyszerűen nem szokás, általában szerződés nélküli edzők ülnek le a megüresedett kispadokra. De önmagában ez az alapállás is válasz ugyanarra a kérdésre: a labdarúgó, azaz a megvalósítás a fontosabb. Legalábbis a piac szerint.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.