Negatív rekord, csupán négy magyar a pályán, egy NB I-es meccsen

A mérkőzés java részében csikorgós játékkal bár, de a Ferencváros visszavágott a Diósgyőrnek a januári vereségért, s Boli fejes góljával 1-0-ra nyert a labdarúgó NB I 24. fordulójában. A két csapatban összesen négy magyar játékos kezdett, ami negatív rekord.

Magyar Nemzet
2021. 03. 02. 21:50
FTC_DVTK
Nagy volt a küzdelem... Fotó: Árvai Károly Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Rebrovnak megvan a módszere a motivációvesztésre, amiről az MTK elleni mérkőzés után beszélt. Visszakerült a kezdő tizenegybe Botka, Blažič, Heister, Haratin, Tokmac és Boli, hat helyen változott meg tehát a Ferencváros kezdőcsapata, amely így nézett ki a Diósgyőr ellen: Dibusz – Botka, Blažič, Mmaee, Heister – Laidouni, Haratin – Zubkov, Tokmac, Uzuni – Boli.

A vendégeknél Hegedűs visszakerült eredeti helyére, a védelem tengelyébe.

Abban hasonlított, sőt megegyezett a két csapat, hogy mindkettőben csupán két magyar (Dibusz és Botka, illetve Hegedűs és Márkvárt) kezdett kilenc-kilenc légiós mellett. A két csapat januári mérkőzésén sem volt sokkal jobb a helyzet, akkor a DVTK három magyarral állt fel.

Tudjuk persze, hogyne tudnánk, hogy a Bajnokok Ligája-szereplés és a bennmaradás is hatalmas cél, de ilyenkor mégis ott motoszkál a talán nem is ördögi kérdés az emberben: na, de ilyen áron? A csupán négy magyar a pályán valószínűleg negatív rekord az NB I históriájában.

Cserébe ráadásul meglehetősen szürke futballt kaptunk az első félidőben.

A negyedik percben Max keményen odalépett Laidouninak, mégsem a francia középpályást, hanem Botkát kellett lecserélni már a hatodik percben. A válogatott hátvéd a bal lábát fájlalta, nem lehetett tudni, mi történt vele, mindenesetre az egyik téli szerzemény, Wingo állt be a helyére. A Fradi valamennyi mezőnyjátékosa légiós. Másképpen, három magyar maradt a pályán…

Negyedóra elteltével a Ferencváros akár már két góllal is vezethetett volna, de helyzetben előbb Boli rúgott lyukat, majd Uzuni nem találta el jól a labdát. Aztán Grozav villant – aki a Vidi ellen mesterhármas jegyzett –, de Dibusz védett.

Az első félidő szép lassan lecsorgott, semmit sem vesztett, aki lemaradt róla.

A második félidőre megélénkült a meccs. Az ötvenedik percben szép csel után Zubkov lőtt kapura jobbal, a kipattanó Uzuni elé került, aki úgy tíz méterről nem találta el a kaput.

A 65. percben a szünetben Heister helyett beállt Ćivić ennél is nagyobb ziccerben hibázott, ő öt méterről nem találta el a kaput. Két perc múlva Blažič hibázott, Ivanovszki vezethette rá a labdát Dibuszra, a lövését bravúrral védte az FTC kapusa. Rebrov csak egyre csóválta a fejét…

Aztán itt is, ott is voltak helyzetek. A mérkőzés a 76. és 77. percben dőlt el. A DVTK-tól Márkvárt lőtt gyengén ziccerben, majd az ellentámadásnál Ćivić mesteri beadását Boli bólintotta magasra emelkedve a jobb felsőbe (1-0).

Ez maradt a végeredmény, a Fradi tehát visszavágott a januári vereségért.

NB I, 24. forduló

Kedd

Kisvárda–Puskás Akadémia 0-1

Honvéd–MTK 3-2

Ferencváros–Diósgyőr 1-0

Szerda

Mezőkövesd–Zalaegerszeg 15.15

Újpest–Budafok 17.30

Mol Fehérvár–Paks 20.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.