Olyasmi történt a Premier League-ben, ami még soha

Hatalmas fölényben játszott a Liverpool a Crystal Palace ellen. Egy elképesztő statisztika a bizonyítéka.

2020. 06. 25. 16:24
Liverpool FC vs Crystal Palace
epa08507264 Crystal Palace's Jordan Ayew reacts during the English Premier League match between Liverpool FC and Crystal Palace in Liverpool, Britain, 24 June 2020. EPA/Paul Ellis/NMC/Pool EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Paul Ellis/NMC/Pool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda éjjel a Premier League 31. fordulójában a 4-0-s hazai győzelmet hozó Liverpool–Crystal Palace mérkőzés több szempontból is fontos volt a házigazda Vörösök számára. Leginkább a harminc éve áhított bajnoki cím miatt, afelé tettek egy újabb lépést, hiszen már csak két pontra vannak tőle. Sőt ha ma a Manchester City nem győzi le a Chelsea-t, akkor a Liverpool már ma este bajnok lehet.

Továbbá fontos volt a csapat formába lendülése szempontjából is, ugyanis az előző, Everton elleni összecsapás igencsak gyatrára sikerült. A Crystal Palace elleni meccs ehhez képest igazi örömfocit hozott – no nem a Palace számára.

Talán az a legárulkodóbb számadat a liverpooli fölényről, hogy az angol első osztályú labdarúgó mérkőzéseit 2008 óta vizsgáló Opta közzétette: eddig egyszer sem fordult elő a Premier League-ben, hogy egy csapatnak ne lett volna labdaérintése az ellenfél tizenhatosán belül. A londoni csapat viszont tegnap történelmet írt, megesett vele ez a blamázs. Azt, hogy ez a Liverpool kiváló védekezésének vagy a Palace esetlen támadójátékának tudható be, nehéz eldönteni. Persze az is elképzelhető, hogy a vendégek csak betartották a járvánnyal kapcsolatos tanácsokat, és inkább tartották a megfelelő távolságot Alisson kapujától...

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.