Piqué kiakadt a Barcelona pontvesztése után

A bajnoki címvédő Barcelona csak gól nélküli döntetlent ért el a Sevilla vendégeként a spanyol labdarúgó bajnokság 30. fordulójában. Gerard Piqué csapatkapitány nem leplezte csalódottságát a mérkőzés után.

Magyar Nemzet
2020. 06. 20. 9:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tudott nyerni a több kulcsemberét, Frenkie de Jongot, Samuel Umtitit, Ousmané Dembelét és Sergi Robertót nélkülöző listavezető és címvédő Barcelona Sevillában a spanyol labdarúgó-bajnokság péntek esti mérkőzésén. A 0-0-ra végződött összecsapás legnagyobb nyertese a Real Madrid lehet: amennyiben a királyi klub győzni tud vasárnap San Sebastianban a Real Sociedad ellen, akkor átveszi a vezetést a táblázaton, pontszámban beérné a Barcát, ám az egymás ellen lejátszott mérkőzések eredményei a Realnak kedveznek.

Nem véletlenül volt csalódott a sevillai mérkőzés után Gerard Piqué, a Barcelona csapatkapitánya. – Immár nem csupán a mi eredményeink számítanak. Nehéz lesz megnyerni a bajnokságot, de megteszünk minden tőlünk telhetőt. Mindazonáltal az elmúlt heteket tekintve meglepődnék, ha a Real Madrid pontokat hullajtana – fogalmazott a középhátvéd.

A katalánok edzője, Quique Setién megérti játékosát, de nem hiszi, hogy a Real esetleges előzésével már a hétvégén eldőlne a bajnoki cím sorsa. – Piquéből csak a csalódottság beszélt. Magabiztosak voltunk, mert az első fél órában nagyon jól játszottunk, utána fordultak rosszra a dolgok. A szünet után túlságosan sok labdát veszítettünk, ez életet adott nekik. Holnap másképpen fog gondolkozni erről, biztos vagyok benne, hogy a Real nem nyeri meg az összes mérkőzését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.