Pólós újratervezés Angyalföldön

Ahogy azt a Magyar Nemzet tegnap megírta, az OSC vízilabdázói zömmel maradnak az újbudai egyesületben, nem követik edzőjüket, Vad Lajost a Vasasba. Most megszólal Markovits László, az angyalföldiek klubelnöke, aki nem érzi tragikusnak a váratlan fordulatot.

Ch. Gáll András
2020. 04. 30. 13:10
null
Varga Dániel visszaforgatta az idő kerekét, három góljával a diadal fő részese lett Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magam is értesültem az A-Híd Zrt. vezetőitől, hogy az OSC vízilabdázóinak zöme marad a klubjában, ez természetesen módosítja szakmai céljainkat a következő évadra és a keret kialakításának menetét is – jellemezte lapunknak a legfrissebb fejlemények nyomán előállt helyzetet az ob I-ben meghatározónak szánt pólócsapat, a Vasas klubelnöke, Markovits László. Ahogy lapunk is megírta, az OSC korábbi névszponzora, az A-Híd Zrt. tulajdonosa, Apáthy Endre nem újította meg az idény végén lejáró megállapodását az újbudai egylettel, ehelyett bejelentette, hogy a jövőben a Vasas pólósait támogatja. A médiában rögvest megindultak a találgatások az új angyalföldi „erőközpont” kialakulásáról, mivel úgy tűnt, az ob I-ben és a Bajnokok Ligájában is éllovas OSC magyar és délszláv kulcsjátékosai követik edzőjüket, Vad Lajost a Vasashoz. Ám nem így történt.

– Mindig azokból az anyagi és szakmai lehetőségekből építkezünk, amelyek a rendelkezésünkre állnak, az, hogy milyen csapatunk lesz a következő szezonban, még sok tényezőn múlik, a konkrét tárgyalások jelenleg is zajlanak. Egy biztos: a jelenlegi koronavírusos helyzetben igazán örülni kell, ha egy sportszervezethez támogató érkezik – folytatta az elnök. – A tárgyalások kapcsán újból szeretném kiemelni, hogy addig nyújtózkodunk, ameddig a takarónk ér.

– A Vasas vízilabda-szakosztályában elképesztő generációk nőttek fel, játszottak az évtizedek során, talán nem hat szerénytelenségnek, ha édesapámat, Markovits Kálmánt, aztán Jeney Lászlót, Faragó Tamást, Csapó Gábort, Kenéz Györgyöt vagy a Steinmetz és Varga fivvérek generációját említem. Olimpiai bajnokok sorát. És talán egyetértenek velem, klubunk megérdemli, hogy eredményes ob I-es csapat legyen. Nem feltétlenül mindig dobogós, de tartósan szerepeljen a legjobb csapatok között – vélekedett az elnök.

Markovits elismeri, hogy a kezdeti kommunikáció az A-Híd részéről túlságosan optimista volt az OSC játékosainak a Vasasba igazolását illetően.

– De szerintem nem történt tragédia, a fokozatos építkezés hosszútávon még megalapozottabbá tudja tenni az együttműködésünket. Nincs ezzel semmi baj, Apáthy úr ezt tudomásul vette, de ettől függetlenül továbbra is támogatja a Vasast. Hosszabb távra tolódnak ki a célok, ha nem jövőre lesz dobogós a Vasas, legfeljebb majd egy-két évvel később. Úgy mondanánk, hogy újratervezés következik.

A Vasas szempontjából akár még pozitívumok is felfedezhetők ebben a fordulatban. Meglehet, így kiegyensúlyozottabb, szervesebb lesz a fejlődés, a Földi László irányította utánpótlás bevonásával. Vad Lajos edző nyilván bízott abban, hogy majd követik a játékosai, de nem így történt. Ilyen a profi sport, ez mindig előfordulhat, az OSC játékosai a nekik inkább tetsző ajánlatot fogadták el.

De mindez nem változtat a Vasas hosszú távú építkezésén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.