Rebrov: A BL teljesen más szint, a Dinamo ellen más kell

Megtehette volna, de a Paks edzője, Osztermájer Gábor nem a koronavírusra fogta a Ferencváros elleni ötgólos vereséget. Szergej Rebrov nem tudja, ki döntött a meccs lejátszásáról, de hasznosnak ítélte meg a Dinamo Zagreb elleni felkészüléshez.

2020. 09. 11. 22:55
Rebrov, Szerhij
Szerhij Rebrov óvatosságra int Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sima, 5-0-s győzelmet aratott a Ferencváros a Paks ellen a labdarúgó NB I 4. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén. A vendégeket koronavírus-fertőzés tizedelte, nyolc fiatallal kellett feltölteni a keretet, és egy hete nem tudott edzeni a csapat. Osztermájer Gábor, a tolnaiak edzője szerint azonban nem szabad pusztán erre a nehéz körülményre fogni a vereséget.

– Igaz, hogy volt olyan játékosunk, aki még nézőként sem járt a Groupama Arénában korábban, de a kezdőnkben a tizenegyből tíz mégiscsak profi szerződéssel rendelkezett. A Ferencváros akkor is sebességfölényben lett volna velünk szemben, ha rendesen edzésben vagyunk – ismerte el Osztermájer a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. – Nem számítottam rá, hogy rögtön a meccs elején így lenullázódunk. Az benne volt, hogy a végére elfáradunk, de az, hogy ennyire az elején gólt kaptunk, koncentráció kérdése volt. A második félidőben szervezettebbek voltunk, jobban tetszett, amikor tízen voltunk tizenegy ellen, mint amit egyenlő létszámnál mutattunk, de ebben az is benne volt, hogy a Fradi visszavett a tempóból. Sok sikert kívánok neki a Dinamo elleni meccshez!

A Ferencvárosnak az eredmény tekintetében mindenképpen kiváló főpróba volt a Paks elleni bajnoki a szerdai Dinamo Zagreb elleni Bajnokok Ligája-selejtező előtt. De kérdés, hogy mekkora szakmai értéke volt a találkozónak így, hogy az ellenfél edzetlenül és tartalékosan volt kénytelen kiállni. A Paks nem véletlenül kérte a találkozó elhalasztását, amibe a Fradi nem egyezett bele.

– Nem tudom, hogy konkrétan ki döntött arról, hogy ezt a meccset le kell játszani, de én nem foglalkozom ezzel, csak a saját csapatomra koncentrálok – reagált Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője. – A gyors gól sokat segített, az első félidőben domináltunk, aztán amikor emberelőnybe kerültünk, az már másfajta meccs volt. Örülök az eredménynek, és annak, hogy sikerült tapasztalatokat szereznünk a szerdai meccs előtt. Segített nekünk a Paks elleni találkozó, de a Bajnokok Ligája teljesen más szint, a Dinamo ellen nagyon más mérkőzésre kell készülnünk. Eddig semmilyen információt nem osztottunk meg a játékosokkal a Zagreb elleni taktikáról, mert teljes erőbedobással a Paks ellen készültünk, de szerdára mindent tudni fogunk a következő ellenfélről. Élőben nézzük majd a Dinamo hétvégi Hajduk Split elleni rangadóját is, izgalmas meccs lesz, de a BL-ben a zágrábiaktól is más játékra számíthatunk, mint a bajnokságban.

A Ferencváros–Dinamo Zagreb Bajnokok Ligája-selejtezőt szerdán 19:00-kor rendezik a Groupama Arénában zárt kapuk mögött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.