Vérszemet kaptak Izlandon, nagyok az elvárások a mieink ellen

Kolbeinn Sigthorsson, az izlandi labdarúgó-válogatott csatára szerint a négy évvel ezelőtti Európa-bajnoki szereplés hatására változtak az elvárások csapatukkal szemben.

Forrás: MTI2020. 11. 07. 21:15
Sigthorsson
Kolbeinn Sigthorsson, a második izlandi gól szerzõje (b) mellette az angol Danny Rose Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Úgy gondolom, nagyobbak az elvárások, mint 2016 előtt. Hallottam, hogy sokan, mintegy húszezren lesznek a budapesti meccsen, de jól felkészülünk – nyilatkozta a magyar válogatott elleni jövő csütörtöki Európa-bajnoki pótselejtezőre utalva Kolbeinn Sigthorsson.

A négy évvel ezelőtti, franciaországi Európa-bajnokságon az izlandiak a negyeddöntőig, a magyarok a nyolcaddöntőig jutottak. A csoportkörben a két együttes 1-1-es döntetlent játszott egymással.

A svéd AIK Stockholm csatára hozzátette, abban reménykedik, hogy a koronavírusos megbetegedéssel és sérülésekkel sújtott évet egy nagy sikerrel fejezheti be, és hazája válogatottjával kijut a jövő nyárra halasztott kontinenstornára.

Mint mondta, már a svédországi felkészülési időszak elején, márciusban megfertőződött, elveszítette az ízlelését és a szaglását, amelyek a mai napig sem tértek vissza teljes mértékben.

– Beletelt egy kis időbe, mire elkezdtem jobban érezni magamat – közölte. A csatárra a visszatérése óta legtöbbször csak csereként számítanak az AIK-nál, csupán egy mérkőzést játszott végig.

– Alapozás nélkül különösen nehéz bekapcsolódni a mérkőzések ritmusába és jó erőállapotba kerülni. Sajnos ez több sérülést is előidézett nálam, de most már fittnek érzem magam, és készen állok, hogy jól teljesítsek a szezon hátralévő részében – magyarázta Sigthorsson.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.