Szoboszlai bekerült az Eb legnagyobb hiányzóinak 16-os „keretébe”

A Kickernél többek között Virgil van Dijk, Sergio Ramos, Zlatan Ibrahimovic és Anthony Martial mellé jó társaságba került.

Magyar Nemzet
Forrás: M4SPORT.HU2021. 06. 08. 9:46
null
Budapest 20201112 Labdarúgás Válogatott EB selejtező Magyarország Izland Foto Nemzeti Sport Szabó Miklós Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteken kezdődő, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságot sérülés vagy egyéb okok miatt kihagyni kénytelen legnagyobb nevek között említi meg Szoboszlai Dominikot a Kicker – szúrta ki az M4sport.hu. A tekintélyes német szaklap tizenhat távol maradót említ meg az Eb legnagyobb hiányzóiként, köztük „a magyar reménységet”, akivel kapcsolatban megjegyzik, hogy sérülése miatt a téli érkezése óta még egyáltalán nem tudott pályára lépni az RB Leipzigben.

Szoboszlain kívül a Kicker a válogatottunkkal egy csoportban szereplő német csapatból a térdműtét miatt hiányzó Marc-André ter Stegent és a részvételéről saját maga lemondó Marco Reust, a hollandok közül a koronavírusos Jasper Cillessent és a súlyos térdsérülés után lábadozó Virgil van Dijkot, a spanyoloktól a még nem teljesen felépült Sergio Ramost, a combizomsérüléssel küzdő Daniel Carvajalt, a meniszkuszszakadással műtött Ansu Fatit, valamint a koronavírusos Sergio Busquetset említi, utóbbival kapcsolatban azonban megjegyzi, hogy még nem biztos, hogy a teljes tornát ki kell hagynia.

A szintén csoportellenfél francia csapatból a korábbi térdficama után lábadozó Anthony Martial és a csonthártyagyulladás után még nem százszázalékos Ferland Mendy szerepel a Kickernél a „kimaradók válogatottjában”, míg az angoloktól a régóta térdsérüléssel bajlódó Joe Gomez, a múlt héten combsérülést szenvedett és a hírek szerint a szereplést saját maga lemondó Mason Greenwood.

A német lap a „tizenhatok” közé sorolja a 2020-ban mindkét térdében szalagszakadást szenvedett olasz Nicolo Zaniolót, valamint természetesen a szintén térdsérülés miatt hiányzó svéd Zlatan Ibrahimovicot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.