Szoboszlai karanténba kerül, nem játszhat az Eb-pótselejtezőn!

A Red Bull Salzburg a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy a Makkabi Tel-Aviv elleni BL-mérkőzést követő koronavírusteszt három labdarúgónál is pozitív eredményt hozott. A klub azon az állásponton van, hogy a következő két hétben a válogatott játékosok behívóit törölni kell, így Szoboszlai Dominik nem játszhat a bolgárok elleni csütörtöki Eb-pótselejtezőn, Szófiában.

Magyar Nemzet
2020. 10. 04. 10:38
Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A meg nem nevezett játékosok tünetmentesek, és azonnal karantén alá helyezték őket, így vasárnap nem léphettek pályára a Hartberg elleni bajnokin sem. Amely tehát nem maradt el, délután lejátszották. nincs a fertőzöttek között, a kezdőcsapatban kapott helyet, és két gólpasszal járult hozzá csapata 7-1-es győzelméhez. Honfitársunkat az összecsapáson az 58. percben lecserélték.

A Salzburg tájékoztatta az osztrák szövetséget és az egészségügyi hatóságokat is, és jelezte: a csapat többi tagja is karanténba kerül megelőzés miatt, ami az esetükben azt jelenti, hogy csak az otthonuk és az edzések vagy a meccsek helyszíne között mozoghatnak. Az ellenőrzések gyakorisága is megnő a következő napokban. A klub hozzáteszi, hogy a válogatott játékosok behívóit törölni kell a következő két hétben – ennek értelmében Szoboszlai Dominik nem játszhat a bolgárok elleni, csütörtöki Eb-pótselejtezőn.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) később a Twitter-oldalán megerősítette, hogy Szoboszlai Dominik nem állhat a válogatott, szövetségi kapitány rendelkezésére.

Az MLSZ nem tehet semmit, mert a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) pénteken úgy döntött, meghosszabbítja a korábbi rendelkezését, a koronavírus-járványra való tekintettel a kluboknak az év végéig nem kötelező elengedniük játékosaikat válogatott mérkőzésekre.

A 19 éves Szoboszlai Dominik jelenleg a legértékesebb magyar labdarúgó, a Transfermarkt 25 millió euróra taksálja a piaci értékét. A középpályás a Salzburg–Makkabi Tel-Aviv BL-párharc mindkét mérkőzésén (2-1, 3-1) gólt szerzett 11-esből. A magyar válogatottban tíz fellépésén kétszer volt eredményes, szeptember 3-án a Törökország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést az ő szabadrúgásgóljával nyertük meg 1-0-ra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.