Szoboszlai szerint nem a kora számít, vezérszerepre készül

Miután végre mérkőzésen is bemutatkozott az RB Leipzig színeiben, Szoboszlai Dominik Németországban nyilatkozott, méghozzá a tőle megszokott magabiztossággal. Hiába tartozik húszévesen a lipcsei klub legfiatalabb játékosai közé, magára vállalná a vezérek felelősségét a meccsek eldöntésében.

Magyar Nemzet
2021. 07. 19. 16:29
Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik felépült, már nem egyedül készül Fotó: motivio/Boris Streubel Forrás: dierotenbullen.com/motivio/Boris Streubel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Azért vagyok itt, hogy berobbanjak a Bundesligában, ez a célom” – válaszolta a német Kicker kérdésére aki hosszas várakozás után szombaton debütált az RB Leipzig csapatában a holland AZ Alkmaar ellen 1-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen.

„Meg szeretném mutatni, mit tudok, meccseket akarok eldönteni, és a lehető legjobb eredmény elérésére törekszem a bajnokságban, kupában egyaránt. Fiatal vagyok még, de sosem a kor számít, amikor felelősséget kell vállalni” – jelentette ki a magyar válogatott húszéves ásza.

Mint ismert, Szoboszlai szeméremcsont-sérülés miatt több mint fél évig nem léphetett pályára, hiába szerződtette az RB Leipzig tavaly decemberben, az elmúlt hétvégéig csak kívülről nézhette társait a meccseken. A cikk szerint a túlterheltség következménye volt a sérülés, amely megváltoztatta a fiatal tehetséget.

„Ha soha nem ért baj, és nem tudod, milyen érzés, akkor nem vagy annyira óvatos – állapította meg Szoboszlai. – Ha soha nem sérültél meg, nem tudod, milyen rossz tud lenni. Most már tisztában vagyok vele, hogy ha nem vagyok egészséges és emiatt nem játszhatok, annál nincs rosszabb.”

Ezzel alighanem arra is utalt, hogy nem szerepelhetett a magyar labdarúgó-válogatottban az Európa-bajnokságon, amely lehetőséget nagyon nehezen adott fel, de a jövő fényesebbnek tűnik, főleg, hogy az RB Leipzig új vezetőedzője, Jesse Marsch nagyon kedveli őt a közös salzburgi időszakukból.

„Persze, ismerem az edző filozófiáját, ő is ismer engem, tudja, mire vagyok képes – felelte a felvetésre Szoboszlai. – De ezen a szinten nem számít, hogy jól játszottál egy adott edző irányítása alatt korábban, egy másik csapatnál. Ha nem teszek meg mindent, nem állok teljesen készen, nem fogok játszani.”

A cikk megjegyzi, hogy Szoboszlainak még időre van szüksége ahhoz, hogy a kiegyensúlyozott csúcsteljesítményt lehessen elvárni tőle. Megjegyzik, hogy az AZ Alkmaar elleni meccsen volt néhány villanása, amellyel megmutatta a kivételes képességeit, de olyan is megesett, hogy egy-egy rossz passzal bajba hozta a védőit.

„Mivel sokat hagytam ki, úgy döntöttünk, hogy a felkészülés első hetében nem a teljes edzésprogramot hajtom végre, hanem fokozatosan növeljük a terhelést – árulta el Szoboszlai. – Most már maximumintenzitással dolgozom.”

„Most arra van szüksége, hogy megtalálja a ritmust, újra ráérezzen a játék ízére – tette hozzá Jesse Marsch a magyar játékosról. – És persze arra, hogy fizikailag tökéletes állapotba kerüljön. Az jó, hogy elsőre bírta a negyvenöt a percet.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.