Új támadóért játszik a BL-ben a Manchester City

Kedden két mérkőzéssel kezdetét veszi az újabb Bajnokok Ligája-forduló. A Real Madrid–Liverpool és a Manchester City–Borussia Dortmund párharcban már az elődöntőbe jutás a tét.

2021. 04. 06. 6:30
Irány a Manchester City?
epa08840044 Erling Haaland of Borussia Dortmund celebrates after scoring their sides third goal during the UEFA Champions League Group F stage match between Borussia Dortmund and Club Brugge KV at Signal Iduna Park in Dortmund, Germany,24 November 2020. EPA/LARS BARON / POOL Fotó: Lars Baron Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképzelhető, hogy kedd este Erling Håland következő klubja ellen lép pályára. A Dortmund norvég támadóját gyakorlatilag minden nagyobb európai csapattal összeboronálták már, legutóbb Pep Guardiola, a Manchester City nyilatkozott sejtelmesen.

– A klub korábban eldöntötte, hogy nem fizet százmillió fontot megközelítő vagy meghaladó összeget egyetlen játékosért. Talán a jövőben valami történni fog ezzel kapcsolatban, amennyiben elhatározás születik, hogy a vezetés szeretné fejleszteni a csapatot a következő öt-tíz évre.

Azaz egy kellően erős, fiatal labdarúgóért fizethet rekordkönyvekbe illő összeget a tíz év után távozó utódját kereső Manchester City...

Håland 33 gólnál jár az idényben, a Bajnokok Ligája góllövőlistáját tíz találattal vezeti. A Dortmund szeretné megtartani, de aligha fogja tudni, ha nem kvalifikálja magát a következő BL-idényre is. Márpedig a sárga-feketék hátránya már hét pont a még BL-t érő helyen álló Frankfurttal szemben, miután a Bundesliga hétvégi fordulójában kikaptak a riválistól. Ha tehát a Bajnokok Ligájából kiüti a norvég támadó csapatát a Manchester City, akár közelebb is kerülhet Håland megszerzéséhez.

Erling Håland egyelőre sárga-feketében termeli a gólokat (Fotó: Lars Baron / EPA)

– Korábban mindig megvédtem a csapatot, de azok után, ahogy az Eintracht Frankfurt ellen játszott, ezt már nem tudom megtenni. Határtalanul csalódott vagyok – fogalmazott Hans-Joachim Watzke, a Dortmund ügyvezető igazgatója. Ez sem jó előjel, ráadásul a csapat elvesztette 16 éves szupertehetségét, Youssoufa Moukokót az idény hátralévő részére. A fiatal támadó a magyarországi U21-es Eb-n sérült meg.

A Manchester City a Dortmunddal ellentétben szárnyal hazája bajnokságában, és minden energiáját a BL-re koncentrálhatja, hiszen a Premier League-trófeát már gyakorlatilag bebiztosította magának. A BL-negyeddöntő mezőnyéből viszont a City az egyetlen csapat, amelyik nem játszott még finálét a sorozatban.

A másik, kedden kezdődő párharcban a 2018-as döntő párosítása ismétlődik meg. Akkor a Real Madrid Gareth Bale főszereplésével és Loris Karius kapitális hibáinak köszönhetően 3-1-re legyőzte a Liverpoolt. Azóta az angolok is megnyerték a trófeát, tavaly viszont madridi ellenfél, az Atlético búcsúztatta Klopp csapatát.

Az elmúlt hetekben mindkét csapat javuló formát mutat, a Real Madridban visszatérése óta hét meccsen kilenc gólt lőtt, míg a Liverpoolban a hétvégi, Arsenal elleni meccsen duplázó, szintén hosszú sérülés után visszatérő Diogo Jota a fő gólveszélyforrás.

A Real dolgát nehezítheti, hogy Sergio Ramos és nem áll rendelkezésre. Ráadásul a királyi gárda még versenyben van a spanyol bajnoki címért is, és éppen a Liverpool elleni párharc két felvonása között vár rá a Barcelona elleni el clásico. Nem túlzás tehát, hogy a Madrid teljes idényét meghatározhatja a következő bő egy hét.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzések

Real Madrid–Liverpool 21.00 (tv.: M4 Sport)

Manchester City–Borussia Dortmund (tv.: Spíler 2)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.