Wladár Sándor magabiztosan áll elébe a kihívásnak

Tisztújítást tart vasárnap a Magyar Úszószövetség, amelynek tétje, hogy ki kerül az elnöki posztra.

2020. 09. 26. 8:30
null
Fotó: Derencsényi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az éves közgyűlése mellett tisztújítást is tart vasárnap a Magyar Úszószövetség (MÚSZ), miután augusztusban lemondott az elnökség, amelynek 2022-ig szólt volna a megbízatása. A szövetség elnöki posztját 2017 szeptembere óta betöltő olimpiai bajnok, Wladár Sándor a testület döntését akkor a koronavírus miatt kialakult rendkívüli helyzettel indokolta. A sportvezető lapunknak kifejtette, munkatársaival több hosszú távú tervet dolgoztak ki, de a világjárvány miatt ezek véghezviteléhez meghosszabbított felhatalmazásra van szükségük.

Múlt péntekig egyértelműnek tűnt, hogy ezt a bizalmat meg is kapják, de Petrov Iván, a Győri Úszó-sportegyesület vezetőedzője váratlanul bejelentette, ő is versenybe száll az elnöki posztért. Ezen a lépésen Wladár is meglepődött, azt gondolja, az átlátható működésről, békéről és eredményekről tett ígéreteiket betartották, új kezdeményezéseket vezettek be. Hozzátette, bízik az újraválasztásban, érzi maga mögött a versenyzők és a tagszervezetek többségének támogatását is. Már csak élsportolói múltja miatt sem futamodik meg a kihívástól, s úgy gondolja, az is alátámasztja az általa elmondottakat, hogy a világ egyik legnépszerűbb sportjában rendre a legjobbak között szerepel Magyarország, illetve már évek óta nincsenek viszályok, hangos ügyek a magyar úszósportban.

Fotó: Derencsényi István

Wladár Sándor eredményes három évre tekinthet vissza. 2018-ban Budapest volt a medencés világkupa-sorozat egyik állomása, 2019-ben pedig négy FINA úszó-világeseménynek is otthont adott Magyarország, amit korábban a világon egyetlen más ország sem tudott elérni. A járvány miatt ugyan az idei évre tervezett budapesti vizes Európa-bajnokság jövő májusnál előbb nem tartható meg, ám így sem maradtunk sportesemény nélkül, hiszen a sportélet újraindulásában úttörő szerepet játszva a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában bonyolították le a Négy Nemzet úszóversenyt. Hazánk továbbá elnyerte a 2027-es vizes világbajnokság rendezési jogát, tehát 2017 után tíz évvel ismét nálunk lesz a sportág csúcseseménye.

Támogatják a bajnokok

Az Olimpiai Bajnokok Testülete – sorai közt Darnyi Tamással, Gyurta Dániellel, Kovács Ágnessel, Risztov Évával – közleményben tudatta, hogy kiáll Wladár Sándor mellett.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.