Így étkezett pályája csúcsán Arnold Schwarzenegger

A mai napig nagyon sok konditerem falán kint lóg Arnold Schwarzenegger fotója, amint „kisgatyában” pózol dagadó izmokkal. Hogyan lett egy grazi fiatalemberből a világ legjobbja? – teszi fel a kérdést cikkében a csupasport.hu.

Forrás: csupasport.hu - mediaworks2020. 12. 22. 17:07
SCHWARZENEGGER, Arnold
Arnold Scwarzenegger keményen megküzdött azért, hogy ő legyen a legjobb Fotó: Enric Fontcuberta Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arnold Schwarzenegger 14 évesen a futball helyett a testépítést választotta, már ilyen fiatalon komoly edzéstervvel rendelkezett. Kalifornia állam későbbi kormányzója egy grazi konditerembe járt rendszeresen, és olyan sportolók motiválták, mint például Johnny Weissmüller vagy Steve Reeves.

Schwarzenegger tudatosan készült arra, hogy a világ legjobb testépítője legyen, és a ’70-es években el is érte a célját. 1970-ben nyerte meg először a Mr. Olympiát, majd az azt követő öt évben sem talált legyőzőre.

„Pályafutásom csúcsán 51 centis vádlim, 72 centis combom, 86-os derekam, 145-ös mellkasom és 56-os karom volt” – idézi Schwarzeneggert a pumpingiron.hu.

Schwarzenegger persze keményen dolgozott, hogy felépítse tökéletes izomzatát. Napi kétszer edzett, 4–6 órát töltött a konditeremben és ötször evett. A ’70-es években a testépítők alacsony szénhidrát- és magas zsírtartalmú diétán éltek.

Arnold étrendje főleg tojásból, húsból, halból, zöldségekből, túróból és fehérjeshake-ből állt.

A testépítők ekkor nagyon kevés rizst és gyümölcsöt ettek. Állítólag nem volt valami nagyétkű, egy közepes méretű steakkel jóllakott. Schwarzeneggeréknek azonban volt egy „csaló” napjuk, amikor azt ehettek, amit akartak. Akár pizzát, fagylaltot vagy süteményt.

Arnold Scwarzenegger keményen megküzdött azért, hogy ő legyen a legjobb

A ’70-es években a testépítők nem válogathattak a különböző táplálékkiegészítők között, szteroidokat viszont használtak. Több testépítő is orvosi felügyelet mellett szedte ezeket a szereket. Schwarzenegger elismerte, hogy ő is használt szteroidokat.

Az „Osztrák Tölgy” aztán az 1975-ös Mr. Olympia megnyerése után bejelentette visszavonulását. 1980-ban azonban visszatért a versenyre, a Conan, a barbár című filmre olyan jó formába hozta magát, hogy újra elindult. S ha már elindult, nyert is…

Schwarzenegger hat szabálya a sikerhez:

  • Bízz magadban!
  • Döntsd le a korlátokat!
  • Ne félj a kudarctól!
  • Ne hallgass a negatív emberekre!
  • Dolgozz keményen!
  • Ne csak kapni akarj, adj is!
  • Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.