Denzel Washington új krimije vonzotta moziba az amerikai nézőket

A John Lee Hancock rendezésében készült Warner Bros. produkciót 2071 vásznon kezdték vetíteni.

Forrás: MTI2021. 02. 01. 10:30
WASHINGTON, Denzel
Az HBO Max nem közölt pontos adatot a film nézettségéről Fotó: ETTORE FERRARI Forrás: MTI/EPA/Ettore Ferrari
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Denzel Washington és Rami Malek főszereplésével forgatott Ördög a részletekben című sorozatgyilkosos krimi vonzotta a legtöbb nézőt a hétvégén a koronavírus-járvány ellenére is nyitva tartó észak-amerikai mozikba.

A John Lee Hancock rendezésében készült Warner Bros. produkciót 2071 vásznon kezdték vetíteni a hétvégén, és mintegy 4,8 millió dolláros (1,4 milliárd forintos) jegybevételt ért el.

Az Ördög a részletekben az egyike annak a 17 Warner Bros. filmnek, amelyet a stúdió egyidejűleg forgalmaz a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatásán. Az HBO Max nem közölt pontos adatot a film nézettségéről, de azt kiemelte, hogy pillanatok alatt toplistája élére került.

A Wonder Woman 1984 sikere után az Ördög a részletekben nézettsége is azt jelzi, hogy „a közönség éhes a jó színvonalú játékfilmekre” – idézte a Variety.com Andy Forssellt, a streamingszolgáltató vezetőjét.

A hétvégi észak-amerikai kasszasikerlista első helyezettjének bevétele a pandémia alatt kiugróan jónak számít. A box-office-elemzők előrejelzése szerint a mozis ágazat 2022-re tér vissza a koronavírus-járvány előtt megszokott kerékvágásba.

Az HBO Max nem közölt pontos adatot a film nézettségéről
Fotó: MTI/EPA/Ettore Ferrari

A toplista második helyezettje a Croodék: Egy új világ című animációs film lett 1,84 millió dolláros (541 millió forintos) jegyeladással. A tizedik hete játszott produkció globális bevétele már 144 millió dollár (42,4 milliárd forint) fölött jár.

A harmadik helyet a Wonder Woman 1984 kapta 1,3 millió dollár (383 millió forint) jegybevétellel. A szuperhősfilm, amelyet az HBO Maxon is láthatnak az amerikai előfizetők, eddig világszerte 152 millió dollárt (44,7 milliárd forintot) keresett a mozikban.

Liam Neeson akcióthrillere, a The Marksman a negyedik helyet szerezte meg 1,25 millió dollárral (368 millió forinttal), az ötödik pedig a Sony filmje, a Monster Hunter – Szörnybirodalom lett 740 ezer dolláros (218 millió forintos) jegyeladással.

A független filmek közül a hétvégén debütáló romantikus dráma, a Supernova teljesített a legjobban: 330 moziban 98 ezer dollárért (29 millió forintért) váltottak rá jegyet a nézők. A Harry Mcqueen rendezésében készült alkotásban Stanley Tucci és Colin Firth látható, hosszú ideje együtt élő párt játszanak, akiknek egyikük kezdődő demenciájával kell megküzdeniük.

Kevin Hart és Cate Blanchett Budapesten forgatja új filmjét

A horrorfilmjeiről (Kabinláz, Motel), színészi szerepeiről (Becstelen brigantyk) és a Bruce Willis nevével fémjelzett Bosszúvágy remake-ről ismert Eli Roth rendezi Budapesten a Borderlands című filmet Kevin Hart és Cate Blanchett főszereplésével.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.