Diana hercegnő így élhette volna túl a tragikus autóbalesetet

Szinte hihetetlen, milyen apróságon múlt, hogy Diana hercegnő túlélje az autóbalesetet.

Forrás: RIPOST.HU2021. 03. 20. 11:14
null
London, 2017. augusztus 31. Diana néhai walesi hercegnõt ábrázoló emléktárgy a londoni Kensington-palota kapujánál tartott megemlékezésen 2017. augusztus 31-én. Diana hercegnõ és párja, Dodi al-Fayed üzletember pontosan 20 éve, 1997. augusztus 31-én vesztette életét egy autóbalesetben Párizsban. Fotó: Will Oliver Forrás: MTI / EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába telt már el több mint 24 év, még mindig milliók szívében él Diana hercegnő emléke, és Diana hercegnő halála még mindig foglalkoztatja a közvéleményt – olvasható a Ripost cikkében.

Azonban nem csak a rajongók és a királyi család képtelen elfelejteni Dianát, de az orvosszakértők sem tudnak túllépni azon, hogy egy apró sebbe kellett belehalnia Lady Di-nek.

London, 2017. augusztus 31.
Diana néhai walesi hercegnőt ábrázoló emléktárgy a londoni Kensington-palota kapujánál tartott megemlékezésen 2017. augusztus 31-én. Diana hercegnő és párja, Dodi al-Fayed üzletember pontosan 20 éve, 1997. augusztus 31-én vesztette életét egy autóbalesetben Párizsban.
Fotó: Will Oliver/MTI/EPA

Anglia elsőszámú törvényszéki patológusa könyvében elárulta, hogy egy aprócska érszakadás végzett a hercegnővel, ami nem lett volna halálos, ha más helyen történik.

Sőt, a balesetet kivizsgáló orvos, Dr. Richard Shepherd elmondása szerint egész karrierje során nem találkozott még egy ilyen szerencsétlen esettel. Nagyon sok múlt a véletlenek összjátékán, ami miatt többen spekuláltak már összeesküvésre is a végzetes karambol kapcsán…

Diana hercegnő halála elkerülhető lett volna

Az viszont biztos, hogy a biztonsági öv becsatolása megmenthette volna a hercegnő életét.

„Ha be lett volna kötve, minden másként alakult volna. Néhány könnyebb sérüléssel megúszhatta volna, és másnap a nyilvánosság elé tudott volna állni” – nyilatkozta Dr. Shepherd.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.