időjárás 1°C Mária 2021. December 8.
logo

Elon Musk évek óta először adózott a fizetéséből

Forrás: HIRADO.HU
2021.11.16. 13:47 2021.11.16. 16:02
Elon Musk évek óta először adózott a fizetéséből

Elon Musk adózott vezérigazgatói fizetéséből! – hihetetlen, de ez komoly hírértékkel bír napjainkban. Egy átlagembernek a személyi jövedelemadó befizetése hétköznapi dolognak számít, ám mint kiderült, a Tesla vezérigazgatójának – és nem mellesleg a világ leggazdagabb emberének – életében élményszámba megy, ha járulékot fizet – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Elon Musk elindította személyes Tesla-részvényeinek eladását, miután nemrég megkérdezte Twitter-követőit arról, értékesítse-e vállalati részesedésének tíz százalékát adófizetés gyanánt.

Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet által közzétett bejelentések szerint a milliárdos vezérigazgató a héten eddig legalább ötmilliárd dollár értékben adott el Tesla-részvényeket – számolt be róla a The Verge.

Az eladási hullám valószínűleg még nem ért véget, mivel a most értékesített néhány millió részvény messze nem éri még el annak a több mint 240 milliónak a tíz százalékát, melyet Musk a cégből birtokol – írja a Híradó.hu.

Musk azért kezdett el megszabadulni részvényeinek egy részétől, mert egyre többet vizsgálódnak a vagyonával kapcsolatban. A világ leggazdagabb embere az utóbbi időben a kritikák kereszttüzébe került, amiért

nem fizet jövedelemadót, mivel valójában (papíron) nem vesz fel fizetést a Teslától.

A munkájáért ajándék részvényekben részesül, amelyek után addig nem kell járulékot fizetnie, amíg nem igényli és nem adja el őket – amit az elmúlt években nem tett meg.

A Tesla vezérigazgatója ehelyett rengeteg kölcsönt vett fel, melyekhez a részvényeit használta biztosítékként.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Elon Musk (Fotó: Flickr)