Elon Musk évek óta először adózott a fizetéséből

Elon Musk adózott vezérigazgatói fizetéséből! – hihetetlen, de ez komoly hírértékkel bír napjainkban. Egy átlagembernek a személyi jövedelemadó befizetése hétköznapi dolognak számít, ám mint kiderült, a Tesla vezérigazgatójának – és nem mellesleg a világ leggazdagabb emberének – életében élményszámba megy, ha járulékot fizet – olvasható a Híradó.hu cikkében.

Forrás: HIRADO.HU2021. 11. 16. 13:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elon Musk elindította személyes Tesla-részvényeinek eladását, miután nemrég megkérdezte Twitter-követőit arról, értékesítse-e vállalati részesedésének tíz százalékát adófizetés gyanánt.

Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet által közzétett bejelentések szerint a milliárdos vezérigazgató a héten eddig legalább ötmilliárd dollár értékben adott el Tesla-részvényeket – számolt be róla a The Verge.

Az eladási hullám valószínűleg még nem ért véget, mivel a most értékesített néhány millió részvény messze nem éri még el annak a több mint 240 milliónak a tíz százalékát, melyet Musk a cégből birtokol – írja a Híradó.hu.

Musk azért kezdett el megszabadulni részvényeinek egy részétől, mert egyre többet vizsgálódnak a vagyonával kapcsolatban. A világ leggazdagabb embere az utóbbi időben a kritikák kereszttüzébe került, amiért

nem fizet jövedelemadót, mivel valójában (papíron) nem vesz fel fizetést a Teslától.

A munkájáért ajándék részvényekben részesül, amelyek után addig nem kell járulékot fizetnie, amíg nem igényli és nem adja el őket – amit az elmúlt években nem tett meg.

A Tesla vezérigazgatója ehelyett rengeteg kölcsönt vett fel, melyekhez a részvényeit használta biztosítékként.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Elon Musk (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.