időjárás -1°C Mária 2021. December 8.
logo

Steven Spielberg elutasította a Jurassic World egyik újítását

Forrás: HIRADO.HU
2021.11.23. 14:33 2021.11.23. 15:11
Steven Spielberg elutasította a Jurassic World egyik újítását

Már-már az Alien-filmeket idézte a készítők eredeti ötlete, amit a rendező szinte azonnal elvetett – olvasható a Híradó.hu oldalán.

A 2015-ben bemutatott Jurassic World egyik újítása a hibrid dinoszaurusz, az Indominus Rex volt, amelynek génállományát különböző őshüllők, köztük a Tyrannosaurus Rex DNS-eiből mixelték össze.

Ezt követte három évvel később a szintén hibrid Indoraptor a Jurassic World: Bukott birodalomban. Az ötlet azonban nem új, már a 2001-es Jurassic Park 3. után felmerült, de sokkal meredekebb formában: az újabb folytatásnak íródott forgatókönyvben olyan hibrid szerepelt, amely az ember és a dinó keveréke, és azért hozzák létre, hogy megalkossák a tökéletes biofegyvert.

A franchise tulajdonosa, Steven Spielberg azonban határozottan ellenezte az ötletet, mert ez a vonulat az Alien-filmek irányába tolhatta volna el a dinós sorozatot – írja a Híradó.hu.

A forgatókönyvet kukázták, a franchise megfeneklett, az újraindítására ezért csak több mint egy évtizeddel később kerülhetett sor a Jurassic World-trilógia első darabjával, amelyben csak dinót dinóval kereszteznek.

Colin Trevorrow, az új trilógia forgatókönyvíró-rendezője elárulta, hogy az utolsó részben, a Jurassic World: Világuralomban nem lesznek hibridek, de ettől még a finálé teszi fel a koronát az egész sorozatra.

Az utolsó rész egyébként már kész van, ezt Trevorrow a minap jelentette be.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Steven Spielberg amerikai rendező a The BFG című filmjének bemutatóján a 69. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2016. május 14-én (Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon)