Steven Spielberg elutasította a Jurassic World egyik újítását

Már-már az Alien-filmeket idézte a készítők eredeti ötlete, amit a rendező szinte azonnal elvetett – olvasható a Híradó.hu oldalán.

Forrás: HIRADO.HU2021. 11. 23. 14:33
Spielberg, Steven
Cannes, 2016. mjus 14. Steven Spielberg amerikai rendez a The BFG cm filmjnek bemutatjn a 69. Cannes-i Nemzetkzi Filmfesztivlon 2016. mjus 14-n. Az alkots nem szerepel a filmes seregszemle versenyprogramjban. (MTI/EPA/Ian Langsdon) Fotó: IAN LANGSDON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2015-ben bemutatott Jurassic World egyik újítása a hibrid dinoszaurusz, az Indominus Rex volt, amelynek génállományát különböző őshüllők, köztük a Tyrannosaurus Rex DNS-eiből mixelték össze.

Ezt követte három évvel később a szintén hibrid Indoraptor a Jurassic World: Bukott birodalomban. Az ötlet azonban nem új, már a 2001-es Jurassic Park 3. után felmerült, de sokkal meredekebb formában: az újabb folytatásnak íródott forgatókönyvben olyan hibrid szerepelt, amely az ember és a dinó keveréke, és azért hozzák létre, hogy megalkossák a tökéletes biofegyvert.

A franchise tulajdonosa, Steven Spielberg azonban határozottan ellenezte az ötletet, mert ez a vonulat az Alien-filmek irányába tolhatta volna el a dinós sorozatot – írja a Híradó.hu.

A forgatókönyvet kukázták, a franchise megfeneklett, az újraindítására ezért csak több mint egy évtizeddel később kerülhetett sor a Jurassic World-trilógia első darabjával, amelyben csak dinót dinóval kereszteznek.

Colin Trevorrow, az új trilógia forgatókönyvíró-rendezője elárulta, hogy az utolsó részben, a Jurassic World: Világuralomban nem lesznek hibridek, de ettől még a finálé teszi fel a koronát az egész sorozatra.

Az utolsó rész egyébként már kész van, ezt Trevorrow a minap jelentette be.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Steven Spielberg amerikai rendező a The BFG című filmjének bemutatóján a 69. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2016. május 14-én (Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.