Frenreisz Károly megszólalt Kóbor János búcsúztatójáról

Ma este tartják a legenda, Kóbor János gyászmiséjét. Az énekest Frenreisz Károly is búcsúztatja majd, a szíve szakadt meg, miközben beszédén dolgozott.

Forrás: Ripost.hu2021. 12. 17. 9:09
FRENREISZ Károly
Budapest, 2017. április 4. A Kossuth-díjjal idén kitüntetett Frenreisz Károly zeneszerzõ, elõadómûvész budapesti irodájánál 2017. április 4-én. MTI Fotó: Czimbal Gyula Fotó: Czimbal Gyula
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt hétfőn elvesztettük az egyik legnagyobb magyar zenei legendát. Kóbor Jánosért heteken át küzdöttek a kórházban, de olyan súlyos volt az állapota, hogy nem tudtak rajta segíteni – foglalja össze az eseményeket a Ripost.hu cikke.

A megtisztelő és egyben nagyon nehéz feladat, hogy elköszönjön az Omega frontemberétől, a Kossuth-díjas Frenreisz Károlyé lett, aki ma a szakma nevében végső búcsút vesz tőle.

Ez egy hihetetlenül nehéz feladat számomra. Nehezen vállaltam el a beszédet, de úgy érzem, mindenképp tartozom ennyivel. Így legalább a magam módján én is tudok tisztelegni Mecky előtt. Életem legnehezebb napja lesz. Akármennyire is szerettem, várom már, hogy elteljen a holnapi nap is. Úgy érzem, régóta ez az egyik legnehezebb feladat, amit elvállaltam

– mondta a Borsnak csütörtökön Frenreisz Károly.

A Bors Kóbor János egykori zenésztársát, Molnár Györgyöt is megkereste a búcsúztató előtt.

Jó lesz már elengedni őt! Az a nehéz ebben a helyzetben, hogy amikor az ember öt percre talán elfelejtené ezt a tragédiát, egy újságcikk, egy videó, egy dal nagyon könnyen eszébe juttatja, és rájön, hogy vissza kell szállni a földre, mert Mecky valóban elment

– tette hozzá Elefánt, az Omega gitárosa.

A Bors információi szerint Kóbor János temetése zárt körű lesz. A család kérésére a végső búcsún csak a szerettei lehetnek jelen, hamvait a Balatonba szórják majd – tudtuk meg a cikkből.

Élőben közvetítik: A gyászmise ma 19 órakor kezdődik Budapesten, a Szent István-bazilikában. Azok, akik személyesen nem lehetnek ott, követhetik a Duna World élő közvetítését. A megemlékezéshez a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV is csatlakozik, a gyászszertartás napján tematikus adásokkal készülnek.

Borítókép: Frenreisz Károly Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész. (Fotó: MTI/Czimbal Gyula)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.