Ma ünnepli a 83. születésnapját Terence Hill

A spagettiwesternek koronázatlan királya ma ünnepli a 83. születésnapját. Terence Hillnek Magyarországon több rajongója van, mint Olaszországban.

Forrás: Ripost.hu2022. 03. 29. 9:48
HILL, Terence
Berlin, 2018. augusztus 21. Terence Hill olasz színész, filmrendezõ, forgatókönyvíró és producer a My Name is Thomas címû filmjének berlini bemutatóján 2018. augusztus 21-én. (MTI/EPA/Felipe Trueba) Fotó: Felipe Trueba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terence Hill 83 éves lett a mai napon. 1939. március 29-én született Velencében, Mario Girotti néven. Anyja német, apja pedig olasz származású volt – derül ki a Ripost.hu cikkéből.

 

Így született meg Terence Hill

Terence Hill az Isten megbocsát, én nem! című filmben való szereplésre után – terjesztési okokra hivatkozva – kényszerült névváltoztatásra.

Elém tettek 20 angol nevet, hogy van 24 órám kiválasztani közülük egyet. Azért a Terence Hillt választottam, mert egyszerű, úgy kell ejteni, ahogy írjuk, és mert ugyanezek édesanyám nevének a kezdőbetűi (Hildegard Thieme)

– árulta el a színész, aki az 1967-es filmben játszott először együtt ikonikus színésztársával, Carlo Pedersolival, aki szintén a film után változtatta meg a nevét, Bud Spencerre.

 

„Jövök, Magyarország!"

Terence Hill kétségkívül az egyik legismertebb olasz színész Magyarországon, aki rajong hazánkért. A spagettiwesternek egyik legnagyobb színésze többször járt nálunk, és nagyon szereti magyar rajongóit is.

Én már nagyon várom. Jövök, Magyarország!

– írta a világsztár egy magyaroknak címzett posztjában 2018-as látogatása idején.

 

Az ikonikus páros

Terence Hill és Bud Spencer már közös színészi karrierjük előtt is ismerte egymást. Együtt úsztak a római Lazio klubjában, azonban a tíz év korkülönbség miatt nem nagyon keresték egymás társaságát. Az első közös alakításuknak sem kifejezetten örült Terence.

Amikor bemutatták nekem Carlo Pedersolit, hogy ő lesz a partnerem, alig akartam hinni a szememnek. Azt gondoltam: mit akar ez az amatőr hájpacni, biztosan két mondatot nem tud elmondani értelmesen

– emlékezett vissza életrajzában Terence Hill, aki akkor még valószínűleg nem sejtette, hogy életre szóló barátságot fognak kötni és a westernfilmek legikonikusabb párosa lesznek.

 

Siker és tragédia

Terence Hill karrierjére sosem panaszkodhatott, magánéletét azonban tragédia árnyékolja be. 1967 óta él boldogan amerikai felségével, egy saját és egy fogadott fiút neveltek, aki 1990-ben autóbalesetben elhunyt. A színész ezt követően hosszan tartó depresszióval küzdött – írja a Metropol.

 

Borítókép: Terence Hill olasz színész, filmrendező, forgatókönyvíró és producer (Fotó: MTI/EPA/Felipe Trueba)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.