Egészen furcsa szokásokat kell Katalin hercegnének betartania

Sosem lehet megfeledkezni a protokollról.

Forrás: Borsonline2022. 04. 25. 13:12
VILMOS herceg; Katalin hercegné
Dundee, 2019. január 29. Vilmos cambridge-i herceg, Károly brit trónörökös idõsebb fia és felesége, Katalin cambridge-i hercegné érkezik a V&A Dundee dizájnmúzeum hivatalos megnyitására a skóciai Dundee-ben 2019. január 29-én. A kortárs építészeti, ipari és mûvészeti formatervezés remekeit kiállító múzeum a 19. századi Viktória brit királynõ és házastársa nevét viselõ londoni Victoria és Albert Múzeum testvérintézménye. MTI/EPA/Robert Perry Fotó: Robert Perry
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Embertelennek tűnő szabályok sokaságát kell betartania a királyi családhoz tartozó összes nőnek. Az életük így közel sem tündérmese, bár sokan cserélnének mondjuk Katalin hercegnével, jó tudni, mik azok a szabályok, amik ha nem mennek, esélyed sincs arra, hogy megfelelj a protokollnak – olvasható a Borsonline cikkében. Mindamellett, hogy a királyi udvar tagjainak percre pontosan be van osztva az idejük, vakációra vagy egy egyszerű vacsorára is csak hosszas előkészületek után mehetnek el, de még az olyan apróságokra is figyelniük kell, mint a frizura, testtartás, körmök, táska, és még megannyi szabály létezik, amikről még csak nem is álmodnánk. 

A táska-szabály

Katalin hercegné nem tarthat magánál a tenyérénél nagyobb táskát, amit lóbálni ráadásul szigorúan tilos.A kis méretnek főleg praktikus okai vannak, hiszen kézfogásoknál és tapsolásoknál könnyen a karja alá tudja tenni.

A lépcső kínos volta

A királyi család nőtagjaira fokozott figyelem irányul, mikor egy lépcsőn kell lejönniük, ezért semmi esetre sem kalandozhat el a figyelmük a lábuk elől.Ellenkező esetben egy szerencsétlen esés mindenhol megjelenne a médiában, ami rossz fényt vetne a királyi családra.

Széllel szemben nehezék

Elsőre talán furcsának hangozhat, de a királyi szabók apró kis súlyokat varrnak bele a női családtagok szoknyáiba, hogy a szél még véletlenül se kapja fel egyik hölgy szoknyáját se. Katalin hercegnének egy citromsárga ruháját egyszer már felkapta a szél, ami láttatni engedte a hátsó felét – az eset megbotránkoztatta a királyi családot, a hercegné pedig azóta mindig súlyokat varrat a szoknyájába.

Egyenes áll és tartás

A királyi kódex szerint nem megfelelő magatartás mutat az, akit leszegett állal vagy felszegett fejjel kapnak lencsevégre, ez a két fejtartást ugyanis nemtörődömséget és érdektelenséget sugall.A királyi család nőtagjait soha nem lehet görbe háttal látni. Ahhoz, hogy a nőknek még a legváratlanabb helyzetekben is tökéletesen egyenes legyen a tartásuk, nemcsak fokozottan kell ügyelniük, de rendszeresen kell gerinc- és pilates órákra is járniuk.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Vilmos cambridge-i herceg és felesége, Katalin cambridge-i hercegné (Fotó: MTI/EPA/Robert Perry)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.