Delhusa Gjon meghívót kapott a dalai láma születésnapjára

Nem mindennapi dologba fogott Delhusa Gjon. Az énekes egy popmeditációs album kiadásán is dolgozik az eddigi műfaja mellett, hiszen úgy érzi, ez a törvényszerű út ötven év felett. Delhusa régóta foglalkozik a vallással, a tanításokkal és ezek által fontos mérföldkőhöz érkezett a karrierjében is.

Forrás: Bors2022. 05. 16. 17:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alakult a zeneisége Delhusa Gjonnak, miután a popzene mellett egy mélyebb, spirituálisabb út felé tett kirándulást. Hét éven keresztül például egy indiai kolostorban hallgatta a tanítást – írja a Bors online felületén.

– Felsőbb szintű emberi kommunikációval foglalkoztunk

– kezdte a lap megkeresésére a Nika se perimeno örök érvényű sláger előadója, aki úgy érzi, ez az élmény a zenei életben is hatott rá.

– Már nem csak a popversenyben vagyok, ott igyekszem átadni a helyem egy újabb korosztálynak. Ez pedig azt eredményezte, hogy szélesedett a látóköröm. Mindig is szívközpontú volt a pályafutásom, egy meditatív-lírai énekesnek tartottak. Igyekeztem a dallamokat úgy formálni, hogy az az egymás iránti szeretetet mutassa be

– mondta Gjon, aki korábban találkozott egy guruval is, aki ismeretlenül segítette az énekest, hogy megtalálja ezt az utat.

– Azt mondta nekem, hogy „te egy művészember vagy, te vagy a hídember”. Ezt arra értette, hogy az a célom, hogy a hitetlen embereket is hívővé tegyem

– mesélte az EmeRTon-díjas énekes, aki ezért jó útnak tartja a popmeditációs albumot arra, hogy elérje az embereket. Gjon olyan bölcsességeket szeretne taglalni a zeneszámokban, amiket ő is megtanult. Az énekes számára a hit kiemelt helyet foglal ez az életében és egy hatalmas esemény is érte ezzel kapcsolatban.

Meghívást kaptam a Buddhista Templomba, a dalai láma születésnapjára. Oda fogok ellátogatni

– mesélte az énekes, aki szerint ez az út, amit jár, ötven év felett törvényszerű, hiszen nem ő az első popénekes, aki efelé a nem toplistás műfaj felé is fordult.

Komoly megtiszteltetés részt venni a dalai láma születésnapi ünnepségén. Forrás: Flickr

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Delhusa Gjon (Forrás: Facebook)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.