időjárás 5°C Árpád 2023. december 11.
logo

Delhusa Gjon meghívót kapott a dalai láma születésnapjára

Forrás: Bors
2022.05.16. 17:09 2022.05.16. 17:19
Delhusa Gjon meghívót kapott a dalai láma születésnapjára

Nem mindennapi dologba fogott Delhusa Gjon. Az énekes egy popmeditációs album kiadásán is dolgozik az eddigi műfaja mellett, hiszen úgy érzi, ez a törvényszerű út ötven év felett. Delhusa régóta foglalkozik a vallással, a tanításokkal és ezek által fontos mérföldkőhöz érkezett a karrierjében is.

Alakult a zeneisége Delhusa Gjonnak, miután a popzene mellett egy mélyebb, spirituálisabb út felé tett kirándulást. Hét éven keresztül például egy indiai kolostorban hallgatta a tanítást – írja a Bors online felületén.

– Felsőbb szintű emberi kommunikációval foglalkoztunk

– kezdte a lap megkeresésére a Nika se perimeno örök érvényű sláger előadója, aki úgy érzi, ez az élmény a zenei életben is hatott rá.

– Már nem csak a popversenyben vagyok, ott igyekszem átadni a helyem egy újabb korosztálynak. Ez pedig azt eredményezte, hogy szélesedett a látóköröm. Mindig is szívközpontú volt a pályafutásom, egy meditatív-lírai énekesnek tartottak. Igyekeztem a dallamokat úgy formálni, hogy az az egymás iránti szeretetet mutassa be

– mondta Gjon, aki korábban találkozott egy guruval is, aki ismeretlenül segítette az énekest, hogy megtalálja ezt az utat.

– Azt mondta nekem, hogy „te egy művészember vagy, te vagy a hídember”. Ezt arra értette, hogy az a célom, hogy a hitetlen embereket is hívővé tegyem

– mesélte az EmeRTon-díjas énekes, aki ezért jó útnak tartja a popmeditációs albumot arra, hogy elérje az embereket. Gjon olyan bölcsességeket szeretne taglalni a zeneszámokban, amiket ő is megtanult. Az énekes számára a hit kiemelt helyet foglal ez az életében és egy hatalmas esemény is érte ezzel kapcsolatban.

Meghívást kaptam a Buddhista Templomba, a dalai láma születésnapjára. Oda fogok ellátogatni

– mesélte az énekes, aki szerint ez az út, amit jár, ötven év felett törvényszerű, hiszen nem ő az első popénekes, aki efelé a nem toplistás műfaj felé is fordult.

Komoly megtiszteltetés részt venni a dalai láma születésnapi ünnepségén. Forrás: Flickr

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Delhusa Gjon (Forrás: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.