Doktor Srange ismét az amerikai kasszasikerlista élén

A Doktor Strange az őrület multiverzumában című Marvel-film vette át az észak-amerikai kasszasikerlista vezetését a hétvégén.

Forrás: MTI2022. 05. 09. 11:00
DOCTOR STRANGE IN THE MULTIVERSE OF MADNESS
DOCTOR STRANGE IN THE MULTIVERSE OF MADNESS Fotó: Courtesy of Marvel Studios
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A filmet gyártó Disney filmstúdió vasárnapi bejelentése szerint a pénteken debütált produkcióra Amerikában és Kanadában 185 millió dollárért (68 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők. Ezzel idén Sam Raimi filmje lett a legjobb premierhétvégével induló produkció Amerikában.

Tavaly év végén a Pókember: Nincs hazaút című szuperhősfilm 260 millió dolláros (95 milliárd forintos) premierhétvégével nyitott, ami a legjobb eredmény volt a pandémiakorszak alatt.

A Benedict Cumberbatch főszereplésével forgatott Doktor Strange 2016-ban lett nagy kasszasiker. A filmet rendező Raimi a folytatásban a kritikusok szerint előrukkolt a Marvel első horrorfilmjével, ugyanakkor szinte egyöntetűen dicsérték a látványos produkciót, amelyben Cumberbatch mellett Elizabeth Olsen, Benedict Wong, Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor és Xochitl Gomez is szerepel.

 

A 200 millió dollárból (73 milliárd forintból) készült film nemzetközi bemutatkozása még az amerikait is felülmúlta: szerda óta 265 millió dollárért (97 milliárd forintért) fogytak rá a jegyek, s ezzel a produkció globális bevétele vasárnapra elérte a 450 millió dollárt (164 milliárd forintot).

Az ágazati értékelések szerint a Doktor Strange folytatása kellő lendülettel nyitotta meg a nyári moziszezont, amely rendszerint május elejétől augusztus végéig tart.

Több mint egy évtizede a Marvel filmjeivel kezdődik a nyár. Visszatértünk a normális menethez

– írta Paul Dergarabedian, a Comscore vezető elemzője.

A hétvégi kasszasikerlistán a Doctor Strange-folytatás után a második helyre A rosszfiúk került 9,8 millió dolláros (3,5 milliárd forintos) jegyeladással, a harmadik pedig a Sonic, a sündisznó 2. című animáció lett 6,2 millió dolláros (2,3 milliárd forintos) mozis bevétellel.

Borítókép: Pillanatkép a filmből (Fotó: Flickr)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.