Kováts Adél érdemelte ki a Páger Antal-színészdíjat

Kováts Adél kapja a Páger Antal-színészdíjat a makói képviselő-testület szerdai döntése értelmében – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

Forrás: MTI2022. 11. 23. 16:14
KOVÁTS Adél
Budapest, 2019. október 16. A Donna Elvira Arsinoé és Dorine szerepét alakító Kováts Adél Feridun Zaimoglu, Günter Senkel és Luk Perceval Moliere - The passion (Egy passió) címû színdarab fotóspróbája a fõvárosi Radnóti Színházban 2019. október 15-én. A darabot, amely négy Moliere-komédia, A mizantróp, a Don Juan, a Tartuffe és A fösvény összefûzésébõl épül fel, október 18-án mutatják be Hegymegi Máté rendezésében. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A makói képviselő-testület által 2001-ben alapított díjat minden esztendőben az a színész érdemli ki, aki a szakmai kuratórium javaslata szerint a leghűségesebb a makói születésű Páger Antal szellemi örökségéhez, és játékára jellemző a págeri hitelesség és eszköztelenség.

Az elismerést – a pandémia miatt elrendelt korlátozások időszakát leszámítva – hagyományosan Páger Antal születésnapjához, január 29-hez közeli napon adják át a makói Hagymaházban. Az ünnepségen a díjazott az oklevél mellett „Téni bácsi” – a Vígszínháztól, 80 éves korában kapott – arany pecsétgyűrűjének pontos mását veheti át.

Pályája kezdete óta a színésznő tehetségét nemcsak színpadon, hanem a filmvásznon is bizonyíthatta, számos játék- és tévéfilmben, sorozatban vállalt szerepet. 2012-ben rendezőként is debütált David Harrower Blackbird című darabjával, az Orlai Produkciós Iroda előadásában.

Kováts Adél számos díjat mondhat magáénak, többi között 1992-ben Jászai Mari-díjjal, 2009-ben Kossuth-díjjal tüntették ki színházi és filmszerepekben egyaránt emlékezetes alakítást nyújtó művészetéért.

Borítókép: A Donna Elvira Arsinoé és Dorine szerepét alakító Kováts Adél Feridun Zaimoglu, Günter Senkel és Luk Perceval Moliere – The passion (Egy passió) című színdarab fotóspróbáján a fővárosi Radnóti Színházban 2019. október 15-én. A darabot, amely négy Moliere-komédia, A mizantróp, a Don Juan, a Tartuffe és A fösvény összefűzéséből épül fel, október 18-án mutatják be Hegymegi Máté rendezésében (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.