Az örömhöz kedv is kell – Interjú Béres Alexandrával

Az egészséges életmód egyik hazai élharcosa, a fitnesz magyar királynője, Béres Alexandra mesélt életéről és megpróbáltatásairól.

Forrás: SZABADFOLD.HU2021. 01. 13. 16:10
Bres Alexandra
Nyíregyháza, 2018. április 3. Béres Alexandra fitneszedzõ a Mozdulj Nyíregyháza! programsorozat keretében rendezett húsvéti utáni Fittkedden a Continental Arénában 2018. április 3-án. MTI Fotó: Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szabad Föld Képkocka-rovatának vendége Béres Alexandra, a fitnesz királynője adott interjút.

– Milyen a viszonya a születési helyével?

– Örülök, hogy Budapesten születtem, élveztem a gyerekkoromat. Az már felnőttként tudatos választás, hogy a férjemmel és a két kislányommal egy fővároshoz közeli kisvárosban, Szentendrén élünk.

– Kisgyermekként mi foglalkoztatta?

– A testmozgás. Háromévesen kézen állva közlekedtem, hídban jártam, úgyhogy elég hamar elkezdtem sportolni. Ezenkívül minden érdekelt, ami játék; leginkább a logikai feladványok izgattak.

Béres Alexandra fitneszedzõ a Mozdulj Nyíregyháza! programsorozat keretében rendezett húsvéti utáni Fittkedden a Continental Arénában
MTI Fotó: Balázs Attila

– Kedvenc könyve?

– Rendszerint az, amit éppen olvasok. Most szimultán két könyvet bújok: Orvos-Tóth Noémi Örökölt sors című könyvét a származásról, valamint Michelle Obama életrajzi kötetét, az Így lettem címűt.

– Milyen zenét hallgat?

– Elsősorban rockrajongó vagyok. De más az a zene, amire jó mozogni (pörgős pop), más kapcsol ki (a klasszikusok), és emellett a tinédzser gyermekem kortárs zenei ízlése is beszivárog az otthonunkba. Egyébként azt vettem észre, hogy amikor sikeres, békés időszak zajlik az életemben, több zenei élmény marad meg bennem abból a korszakból.

– Kit tart a példaképének?

– Tudnék mondani sportolókat, akiket tisztelek, de nem szeretném mindenben követni, másolni őket – inkább bizonyos emberek egyes tulajdonságait tartom követendő mintának. Szeretem a saját utamat járni.

Béres Alexandra 18 évesen lett magyar fitneszkirálynő, majd két esztendő múlva már Európa-bajnok. A versenyzéstől visszavonulva, több mint két évtizede az egészséges életmód egyik hazai élharcosa, a Súlykontroll program kidolgozója, aki azt vallja: a boldogság nem centikben és kilókban mérendő. Boldog feleség, lányai 6 és 11 évesek. Mottója: Az örömhöz kedv is kell!

– Kivel beszélgetne egy pohár bor mellett?

– Édesanyámmal, akit egy éve veszítettünk el.

– Mindenkiben megbízik?

– Igen. Bár minden fejre esésem ebből adódott az életemben, de nem tudok másképpen létezni, bizalom nélkül nincs értelme semminek. Örök optimista vagyok, hiszek az emberek eredendő jó szándékában.

– Került már igazán kellemetlen helyzetbe?

– Borzalmasan rossz az arc- és névmemóriám, ebből már akadt kellemetlenségem. Akárhogy trenírozom az agyamat, nehezen ismerem meg az embereket, pláne, ha valaki megváltoztatja a frizuráját vagy mondjuk szemüveges lesz. Az élet viszont kárpótolt, „cserébe” más típusú memóriám nagyon erős.

– Milyen szakmát tanulna szívesen?

– Valószínűleg a gyógytornászpályát választanám, ez egyrészt közel áll a mostani egészségmegőrző munkámhoz, másrészt az anyósom révén látom, milyen komoly segítő tevékenységet végeznek. Óriási kihívás, érdekelne!

– Gyűjt valamit?

– Már nem, sőt, tanulok szabadulni a tárgyaktól. Korábban, gyerekkoromban például komoly csokipapír-gyűjteményemmel dicsekedhettem: szépen kipréselve, a gyűrődéseket körömmel elsimítva, rendszerezve tároltam a kincseimet. Önkontroll nélkül ma is képes lennék mindenféle holmival körülvenni magam, a ruháktól a kis emléktárgyakig. De mostanában újra és újra felteszem a kérdést magamnak: ezt mikor viseltem/használtam/néztem meg utoljára, biztosan kell-e ez még nekem?! – és már meg tudok válni holmiktól.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Béres Alexandra és a Fitpuli segít túlélni a bezártságot

A Home Office Gym egy olyan mozgásmodul, amelynek gyakorlatait Béres Alexandra fitneszvilágbajnok állította össze. A 2-3 perces videók egy komplett edzésprogramot adnak ki. Ezek a videók korábban csak a Fitpuli felhasználóinak voltak elérhetőek, mostanra azonban bárki rájuk kattinthat, aki otthon vagy az irodában szívesen mozogna.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.