Ámokfutó sorozatgyilkos lőtte le a divatpápát, Gianni Versacét

A miértre talán sosem kap a család kielégítő választ, mert a fiatal gyilkos nem sokkal később magával is végzett.

Forrás: borsonline.hu2021. 03. 15. 10:20
null
Máig nem tisztázott, miért kellett meghalnia Gianni Versace-nek Forrás: flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz divattervező, Gianni Versace a gazdagok és szépek kedvence volt; ő maga is szerette a luxust. Sorsa azért is különösen megdöbbentő, mert a nyílt utcán, két fejlövéssel ért véget – írja online felületén a Bors.

A miértre talán sosem kap a család kielégítő választ, mert a gyilkos, a 27 éves Andrew Cunanan nem sokkal később magával is végzett. S ugyan áldozatához hasonlóan homoszexuális volt, könnyen lehet, hogy csak kipécézte magának a divatgurut.

VALAMITŐL BEKATTANT

Cunanan ugyan nem származott tehetős családból, mindig igyekezett fényűzően élni, még akkor is, amikor ezt nem igazán engedhette meg magának. Munkája nem lévén, utolsó időszakában idős, jómódú férfiak kitartottjaként tengette mindennapjait, mígnem valami megpattant benne, és kegyetlen gyilkolásba kezdett. 1997 tavaszán kezdte a sort, az első áldozata két korábbi meleg barátja volt, mindkettejüket Minneapolis környékén ölte meg. A rendőrök ugyan a hátrahagyott nyomok alapján körözést adtak ki ellene, de kicsúszott a markukból.

Ezután egy chicagói ingatlanos következett, őt már meg is kínozta. New Jersey-be menekült, ahol viszont egy egyszerű temetőgondnokkal végzett.

Máig nem tisztázott, miért kellett meghalnia Gianni Versace-nek
Fotó: flickr

MAGÁVAL IS VÉGZETT

Ekkor már az FBI legveszélyesebb keresett bűnözői listájára is felkerült, mégsem bukkantak a nyomára. Pedig Cunanan Miami Beachen múlatta az időt, ahol július 15-én követni kezdte a sétájából hazafelé tartó Gianni Versacét. Amint a divattervező a villájához ért, a lépcsőn közvetlen közelről két golyót eresztett a fejébe.

Ismét sikerült kereket oldania, ám innen már nem utazott tovább, hanem ugyanazzal a fegyverrel végzett magával egy lakóhajón nyolc nappal az utolsó gyilkosságot követően.

Hogy miért kezdett ámokfutásba? Versacét tudatosan, vagy véletlenszerűen választotta-e ki? S mindezek után miért fordította maga ellen a pisztoly csövét? Olyan kérdések ezek, amelyekre 24 év elteltével sincs megnyugtató válasz.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Elárverezik Karl Lagerfeld német divattervező gyűjteményét

Elárverezik Karl Lagerfeld néhai német divattervező műgyűjteményét és bútorait egy őszi monacói aukción – jelentette be a Sotheby’s.

Az aukciósház hétvégi közleménye szerint mintegy két hónapig fog tartani, amíg nyilvántartásba veszik a 2019. február 19-én elhunyt divattervező összes vagyontárgyát nyolc franciaországi és monacói rezidenciáján.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.