Beoltották Salvador Dalí egykori szeretőjét

A 81 éves, sokak szerint férfi hangú énekesnő még sokáig szeretne élni, ezért kérte a koronavírus elleni vakcinát.

Forrás: borsonline.hu2021. 01. 16. 20:08
null
frsfrsf Forrás: Facebook/Manda Lear
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amanda Lear nevét még jól ismerheti a középkorú olvasóink többsége, ő az az előadóművész, akiről évtizedeken át forró pletykák terjedtek – írja a borsonline.hu. A meghökkentően mély hangú énekesnőről egy ideig nem hitte el a világ, hogy nő, ráadásul a világ egyik leghíresebb festőjének, Salvador Dalínak volt a szeretője és múzsája egyben, ami még több misztikumot keltett az életével kapcsolatban. A pletykák szerint egyébként maga Dalí kezdte el terjeszteni, hogy Amanda férfi, ezzel is felturbózva az egzotikus külsejű modelljének karrierjét.

A szóbeszédeket egyébként a nő 1973 azzal cáfolta, hogy elvállalt egy aktfotósorozatot, ami a Playboyban jelent meg.

Salvador Dalí múzsája, amint megkapja a koronavírus elleni vakcinát
Fotó: Facebook/Manda Lear

A teljes cikk ITT érhető el.

Képzőművészeti hírek Bécsből

A következő években pótolja be Salvador Dalí és Gustav Klimt művészetét bemutató, a koronavírus-járvány miatt elmaradt kiállításait a bécsi Belvedere. A Dalí–Freud című tárlat a spanyol szürrealista művész és idolja, a pszichoanalitikus Sigmund Freud közötti kapcsolatot mutatja be 2022 januárjától – mondta el Stella Rollig, a múzeum igazgatója. Egy évvel később, 2023-ban Klimt. Inspired by Rodin, Van Gogh, Matisse… című kiállítást láthatja a közönség az amszterdami Van Gogh Múzeum együttműködésében. Ennek során az osztrák szecessziós művész alkotásait többek között Henri Matisse és Vincent van Gogh művészetével állítják szembe. A Belvedere 2021-ben mások mellett Lovis Corinth (1858–1925) festő és rajzművész munkáit állítja a középpontba.

A Das Leben – ein Fest (Az élet – ünnep) című kiállítás az alkotónak a realizmusból az impresszionizmuson át az expresszionizmusra való váltását szemlélteti.

Szintén kiállítást szentelnek Joseph Beuys német akcióművésznek, aki májusban ünnepelte 100. születésnapját.

A 2020-ban a koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében a bécsi Belvedere éves bevételének nyolcvan százaléka kiesett.

A teljes cikk ITT olvasható tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.