Haragos politikusoknak is közük van Diana halálához

Ha hazája politikusai nem indítanak gyűlöletkampányt ellene, akkor Diana már nem lett volna Párizsban azon a tragikus napon.

Forrás: MW2021. 06. 26. 20:02
null
London, 2017. szeptember 1. Diana néhai walesi hercegnõ portréja brit zászlók mellett a brit uralkodócsalád londoni rezidenciája, a Kensington-palota kerítésénél rögtönzött emlékhelyen 2017. szeptember 1-jén. Diana hercegnõ és párja, Dodi al-Fayed egyiptomi üzletember 20 éve, 1997. augusztus 31-én vesztette életét egy autóbalesetben Párizsban. (MTI/EPA/Neil Hall) Fotó: NEIL HALL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén július elsején lenne hatvanesztendős Diana, de sajnos már hosszú ideje nincs köztünk. Ezért pedig nemcsak az őt üldöző lesifotósok, az ittas sofőrje, illetve a BBC átverése felelős, hanem angol politikusoknak is közük lehetett a halálához – olvasható a Ripost.hu cikkében.

Diana néhai walesi hercegnő portréja brit zászlók mellett a brit uralkodócsalád londoni rezidenciája, a Kensington-palota kerítésénél rögtönzött emlékhelyen a hercegnő és párja, Dodi al-Fayed egyiptomi üzletember halálának 20. évfordulóján Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

A halála előtti napokban elképesztő gyűlöletkampányt indítottak ellene hazája Konzervatív párti miniszterei. A politikusoknak az a véleményük, hogy Diana csak azért kampányolt – az akkori brit vezetésnek gazdaságilag fontos – taposóaknák ellen, hogy jobb színben tüntesse fel magát a sajtóban. A negatív cikkek és nyilatkozatok miatt a walesi hercegné úgy döntött, hogy néhány nappal tovább marad Párizsban akkori szerelmével. Úgy vélte, hogy ha hétvégén tér vissza Londonba a fiaihoz, akkor jobban elrejtőzhet a fotósok és újságírók elől. De már soha nem ért haza…

Dianáék az eredeti tervek szerint 1997. augusztus 28-án repültek volna vissza Angliába, vagyis 31-én már régen nem lettek volna a francia fővárosban. A történetet a hercegnő angliai sofőrje mesélte most el, és Colin Tebbutt szerint jó eséllyel még mindig köztünk lenne Diana, ha nincs a politikai támadás. De legalábbis aznap biztosan nem halt volna meg, amikor a végzetes baleset érte.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy a „szívek királynőjéről” számos könyv és film látott napvilágot, mégis van, amiről csak kevesen tudnak: Hat érdekesség, amit nem tudtál Diana hercegnőről.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.