Harminc év után folytatódik az Amerikába jöttem – Eddie Murphyvel + videó

Az Amerikába jöttem 2-ben a Murphy által alakított Akeem visszatér Amerikába a képzeletbeli királyságából, Zamundából.

Forrás: MTI2021. 03. 04. 12:22
null
Forrás: Youtube (képernyőfotó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddie Murphy és Arsenio Hall közreműködésével folytatódik az Amerikába jöttem című film több mint 30 évvel az eredeti produkció bemutatása után.

Az Amerikába jöttem 2. című folytatásban a Murphy által alakított Akeem visszatér Amerikába a képzeletbeli királyságából, Zamundából. Harminc éve azért érkezett New Yorkba, hogy feleséget találjon magának. A herceg immár három gyermekes apa, de országában csak fiúutód követhetné a trónon. Kiderül azonban, hogy New Yorkban van egy fia, s felkerekedik, hogy Queensben megtalálja.

Murphy elmondta, hogy a folytatás is fekete színészgárdával készült, akárcsak az eredeti film.

Az Amazon Prime Video streamingszolgáltatásában péntektől látható vígjátékban a legtöbb korábbi szereplő is feltűnik ismét, köztük a herceg barátját játszó Arsenio Hall, a királyt alakító James Earl Jones és az Akeem feleségét játszó Shari Headley is. Az új szerepelők között van Murphy lánya, Bella Murphy.

A folytatásban ismét lesz egy jelenet, amely a borbélyüzletben játszódik és amelyben a színészek több karaktert alakítanak.

Az eredeti film egyik kultikus jelenete

Valósággá vált Eddie Murphyék kultikus poénja

Folytatódó baloldali őrület. Nincs megállás, minden és mindenki rasszista már, legyen az élelmiszer, valamilyen márka, zenekar vagy bármi. A legújabb „találmány”: rasszista a sakk, mivel előbb a fehér bábu lép. Odáig jutottunk, hogy a sakkszövetségi elnöknek bizonyítania kell, hogy márpedig a fehér bábuk kezdő lépése mögött nincs rasszista szándék. Az Eddie Murphy nevével fémjelzett 1992-es Bumeráng című vígjátékban még mint hatalmas poén hangzott el a Martin Lawrence által megformált karaktertől, hogy a biliárd voltaképpen egy rasszista játék, mert a fehér golyó üldözi a színeseket, és legvégül a feketét kell eltakarítania az asztalról. Őrület. Ugyanakkor, ha ezen logika mentén gondolkodunk, akkor felhívnánk a haladó baloldal vagy akár a BLM figyelmét, hogy egy magyar sakkozót különleges antirasszista díjban kellene részesíteni! Adorján András ugyanis sakkberkekben anno nagy visszhangot kiváltó könyvének a Black is OK! címet adta, amelyben azt elemzi, miért érdemes mégis a sötét bábukkal játszani inkább, mint a világossal.

Teveli Zoltán tavaly júniusi jegyzete

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.