Valósággá vált Eddie Murphyék kultikus poénja

Antirasszista díjat a magyar sakkozónak!

2020. 06. 26. 12:04
MURPHY, Eddie
Eddie Murphy amerikai színész a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetségének (HFPA) évenkénti gálája, a Golden Globe-díjak 77. átadóünnepségén a kaliforniai Beverly Hillsben 2020. január 5-én. MTI/EPA/Nina Prommer Fotó: Nina Prommer Forrás: MTI/EPA/Nina Prommer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódó baloldali őrület. Nincs megállás, minden és mindenki rasszista már, legyen az élelmiszer, valamilyen márka, zenekar vagy bármi.

A legújabb „találmány”: rasszista a sakk, mivel előbb a fehér bábu lép. Odáig jutottunk, hogy a sakkszövetségi elnöknek bizonyítania kell, hogy márpedig a fehér bábuk kezdő lépése mögött nincs rasszista szándék.

Az Eddie Murphy nevével fémjelzett 1992-es Bumeráng című vígjátékban még mint hatalmas poén hangzott el a Martin Lawrence által megformált karaktertől, hogy a biliárd voltaképpen egy rasszista játék, mert a fehér golyó üldözi a színeseket, és legvégül a feketét kell eltakarítania az asztalról.

Őrület.

Ugyanakkor, ha ezen logika mentén gondolkodunk, akkor felhívnánk a haladó baloldal vagy akár a BLM figyelmét, hogy egy magyar sakkozót különleges antirasszista díjban kellene részesíteni!

Adorján András ugyanis sakkberkekben anno nagy visszhangot kiváltó könyvének a Black is OK! címet adta, amelyben azt elemzi, miért érdemes mégis a sötét bábukkal játszani inkább, mint a világossal.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.