Ő fogja játszani a filmvásznon a világ leggyorsabb nőjét

Florence Griffith-Joyner a 100 és 200 méteres síkfutásban a mai napig rekorder.

Forrás: MTI2021. 06. 05. 17:35
FILE PHOTO OF FLORENCE GRIFFITH JOYNER.
A háromszoros olimpiai bajnok Florence Griffith-Joyner Fotó: REUTERS Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tiffany Haddish fogja játszani a filmvásznon a háromszoros olimpiai bajnok Florence Griffith-Joynert, a világ leggyorsabb nőjét.

A Csajtúra sztárja producerként is közreműködik az 1998-ban, mindössze 38 évesen, epilepsziás roham következtében meghalt rövidtávfutó életét bemutató filmben – írja a The Variety című filmes portál.

A projektet beharangozó közlemény szerint Haddish gyermekkorában hősként tekintett Joynerre.

A háromszoros olimpiai bajnok Florence Griffith-Joyner, a világ leggyorsabb nője
Fotó: Reuters

A 100 és 200 méteres síkfutásban a mai napig rekorder „Flo Jo” nemcsak a pályán elért eredményeivel, hanem maga tervezte, testhez simuló ruháival és 15 centis, rikító színűre festett körmeivel is feltűnést keltett.

A film munkálataiban a néhai sportoló özvegye és egykori edzője, Al Joyner is részt vesz producerként, valamint kreatív tanácsadóként. Emellett már meg is kezdte Haddish felkészítését a szerepre, azokat az edzési módszereket bevetve a színésznőnél, amelyeket néhai felesége alkalmazott.

Haddish legutóbb a Mint egy főnök, az Esti iskola és a Here Today című filmekben szerepelt. Legközelebb a The Card Counter című thrillerben láthatja a közönség Oscar Isaac és Tye Sheridan partnereként.

Szigorú óvintézkedések mellett térhetnek vissza a sztárok Cannes-ba

Csaknem egy év után a filmes világ legjelentősebb eseményének ígérkezik a 74. cannes-i filmfesztivál, ahova július 6. és 17. között több világsztár is hivatalos a vörös szőnyegre. Jóllehet Franciaországban június 30-án minden járványügyi korlátozást feloldanak, a filmes seregszemlén még szigorú egészségvédelmi előírások lesznek érvényben – jelezték csütörtökön párizsi sajtótájékoztatójukon a szervezők. „Bármit nem lehet csinálni. Nem lesz folyamatos bulizás” – mondta a sajtótájékoztatón Pierre Lescure, a seregszemle elnöke.

A fesztivál területére csak a koronavírussal szembeni védettséget igazoló dokumentum felmutatásával lehet majd belépni. Ez lehet egy oltási igazolás az Európai Gyógyszerügynökség által elfogadott vakcinákról. A kétdózisú oltóanyagok esetében legalább két hétnek kell eltelnie a második injekció után, az egydózisúak esetében pedig legalább négy hétnek. A fertőzésen az elmúlt hat hónapban átesettek számára egy legalább kéthetes, de fél évnél nem régebbi antitest-igazolás is elégséges a belépéshez. Aki nem rendelkezik egyik dokumentummal sem, annak a fesztivál helyszíneire való belépéshez 48 óránál nem régebbi koronavírus-tesztet kell bemutatnia.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.