Újabb történelmi rekordot döntött a kanadai rapper

Drake három új felvételével rögtön az amerikai Billboard-lista első három helyét elfoglalta.

Forrás: MTI2021. 03. 16. 16:29
null
Újabb rekordot döntött Drake Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 34 éves kanadai rapper az első előadó, aki három új felvételével rögtön az amerikai Billboard-lista első három helyét elfoglalta.

Drake What's Next című dala a Billboard 100-as lista első helyén nyitott, a második helyen debütált a Wants and Needs (ebben közreműködött Lil Baby), a harmadikon pedig a Lemon Pepper Freestyle, ami Rick Rosszal közös szám – írta a billboard.com.

A What's Next Drake nyolcadik listavezető felvétele, a három új dall az előadó immár negyvenöt top 10-es számmal dicsekedhet. A rapper a triplázásával csatlakozott a Beatleshez és Ariana Grandéhoz: immár három olyan előadó van, amelyik egy időben szerepelt a lista első három helyén.

Újabb rekordot döntött Drake
Fotó: Flickr

A legfrissebb listán a negyedik helyre került dal, a Silk Sonic (vagyis Bruno Mars és Anderson Paak duója) Leave the Door Open című dala szintén most debütált. Ez szintén rekordot jelent: a Billboard hatvanéves történetében most először fordult elő, hogy négy vadonatúj dal áll az első négy helyen.

A listán élre ugrott What's Next a negyvenkilencedik dal, amelyik a Billboard 100 élén nyitott. A számot március 11-ig 49,1 milliószor streamelték Amerikában, 19 ezerszer töltötték le, a rádiólejátszásokat tekintve pedig 11,9 millió hallgatóhoz jutott el március 14-ig. Drake mellesleg a streaming-listán is megerősítette vezető helyét, immár tíz első helyezett dalával.

Beyoncé lett a legtöbb Grammy-díjat begyűjtő női előadó

Beyoncé lett a legtöbb díjat begyűjtő női előadó a Grammy történetében, miután a vasárnapi, 63. gálán nyert trófeákkal együtt már 28 győzelmet aratott.

Már csak egyetlen zenész előzi meg, Solti György, akit 31-szer tüntettek ki az Amerikai Lemezakadémia díjával, de a 39 éves énekesnőnek jók az esélyei, hogy a jövőben őt is beérje – írta a Variety.com.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.