Varga Miklós: A stúdióban nem apa vagyok

A dalok nem a nemzeti sérelmeinkről szólnak, ellenkezőleg, a Trianon által kiváltott, magyar csodaként is emlegetett újjászületésről.

Forrás: MW2020. 09. 13. 20:09
null
Varga Miklós nem keveri össze Európát és az uniót Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legújabb albumán egy dalt közösen énekelt fel a lányával és a fiával, ám az énekes a Ripostnak elárulta, ez csakis a gyerekei tehetségének volt köszönhető – fogalmazott a beol.hu.

Idén van a magyarság számára tragikus trianoni békediktátum 100. évfordulója, június 4-e egyben a nemzeti összetartozás napja is volt. A karantén miatt kicsit megkésve ugyan, de ebben a témakörben jelenik meg hamarosan Varga Miklós Ébredés – Száz év magány után című CD-kiadványa.

Az énekes a Ripostnak elmondta, a dalok nem a nemzeti sérelmeinkről szólnak, ellenkezőleg, a Trianon által kiváltott, magyar csodaként is emlegetett újjászületésről, arról az élni akarásról és az akaraterő csodájáról, amit a magyar nemzet tett a Trianont követő évtizedekben és tesz napjainkban is.

Ez az album több szempontból is különleges Varga Miklós számára. Az egyik ilyen, hogy a kiadványban szereplő tíz rockdalból az egyiket két gyermekével énekelte fel. Varga Vivien és Varga Szabolcs A lánc című dalban énekelnek együtt édesapjukkal, aki nem kímélte őket, keménykezű volt a stúdiómunkálatok alatt.

„A lánc című dal az emberiség láncolatáról szól, ami ha megszakad, mi magunk pusztulunk el. Ez a lánc apáról fiúra és lányára szál, így nem volt kérdés, hogy a két nagyon tehetséges gyermekemmel szeretném felénekelni” – kezdte Varga Miklós, aki nem keveri össze a munkát az apaszereppel, ha kell, szárazon kimondja a véleményét.

„Egyértelmű volt, hogy a dal mondanivalója miatt is együtt énekeljük fel, de megmondom őszintén, ha nem lenne mind a két gyermekem átlagon felül tehetséges, nem engedtem volna, hogy szerepeljenek az albumon. Ha munkáról van szó, szakemberként viselkedem. A stúdióban szakszavakat használunk és kendőzetlenül elmondom a véleményemet. Szabolcs egy ilyen alkalommal megbántódott kicsit, de csak évekkel később mondta el nekem. Mint embert bántotta a dolog, ám elismerte, hogy szakmailag nagyon sokat jelentett neki. Vivien is csak 19 éves, de azt kell mondjam, szakmailag teljesen készen vannak mind a ketten” – mondta büszkén Varga Miklós, aki hamarosan a nagyközönségnek is megmutatja az új albuma dalait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.