időjárás 15°C Amália 2022. október 7.
logo

Bujabajok

Pilhál György
2019.11.27. 05:59

Amióta úgy két esztendeje a The New York Times leleplezte Harvey ­Weinsteint, a sztárszínésznőket zaklató hollywoodi producert, nem múlik el hét, hogy ne értesülnénk újabb molesztálós ügyről. Mára már szinte fölsorolni is lehetetlen a zaklatókat és a zaklatottakat. Legújabban a Katona József Színház koszorús rendezője, Gothár Péter botrányától hangos a sajtó. Gothár nem akárki, a Nemzet Művésze cím Kossuth-díjas birtokosa, akit színházi berkekben ájult tisztelet övez – illetve most hatalmas csönd. Bár első hullámban ő maga is elismerte egy botlását, azóta semmi hír… (Beszélik, számszakilag nem stimmel az az egy, notórius molesztálóról van szó.) Máté Gábor színházigazgató nem nyilatkozik, sőt bujkál, még a baráti, liberális sajtó sem éri el. A színészek nyilatkoznának, nekik viszont tilos, mert megtiltotta a direktor. A Színház- és Filmművészeti Egyetem illetékesei pedig, miközben állítólag vizsgálatot kezdtek, közölték, gőzük sincs, mit csinálhatott Gothár. (Akkor meg mit vizsgálnak?)

Megy a ködösítés.

A legérdekesebb, hogy az a lelkes asszonykórus (Kunhalmi Ágnes, Szabó Tímea, Gurmai Zita és más sajtkukachölgyek), amely tavaly ilyentájt Ne maradj csendben! címmel leragasztott szájú randalírozást tartott a molesztálók ellen a Deák téren, most hallgat, mint hal a szatyorban. Eszükben sincs visítozni. Különösen Gurmai Zita passzivitása meglepő, elvégre őt (saját elmondása szerint) évekkel ezelőtt már kis híján megrontott egy zaklató. Érdekes az is, hogy Donáth Laci bácsi MSZP-lelkész nemrég kipattant buja kalandjai sem érték el a harcos nagylányok ingerküszöbét. Ki érti ezt?

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.