Fővárosi pusztaötös

Színes főpolgármester-helyettesi csapat segíti majd Karácsony Gergely munkáját. A brigád összetétele sokunkat meglepett. (Állítólag magát a főpolgármestert is, de ebbe most ne menjünk bele…)

2019. 11. 07. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Színes főpolgármester-helyettesi csapat segíti majd Karácsony Gergely munkáját. A brigád összetétele sokunkat meglepett. (Állítólag magát a főpolgármestert is, de ebbe most ne menjünk bele…)

Az első helyettes a DK-s Gy. Németh Erzsébet lett, ő felel majd a humán- és a kulturális területekért. Ő az, akiről Karácsony pár hete azt mondta: „Az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást.” Így is történt, Erzsikét alaposan elverték a terepen – így aztán csak főpolgármester-helyettes lett szegény… Az MSZP-s Tüttő Kata a városüzemeltetésért felel majd. Gergő őt is felmérte: „A Tüttő Katát én is benéztem, nem tudtam, hogy Leisz­tingernek vannak ezek az ügyei az V. kerületben […], ez nyilván nem egy erős ajánlólevél.” (Ezek szerint mégis az…) Dorosz Dávid feladata lesz Budapestet „átrángatni” a huszadik századból a huszonegyedikbe, emellett a főváros klímáját is ő védi majd. Dávidot régi harcostársaként mutatta be az új főnök. (Hajdan együtt hagyták ott a slamasztikában Schiffer Andrást az LPM-ben – az ilyesmi erős kapocs.) Helyettes lesz a momentumos Kerpel-Fronius Gábor is, aki nyáron, a főpolgármester-jelöltek háromfős csatájában bronzérmet szerzett – ő a korrupcióellenes harcért, az átláthatóságért felel. A tervek szerint ő lesz „Budapest lelkiismerete”. A pénzügyekért és a Városháza üzemeltetéséért Kiss Ambrus lesz a felelős. Ő így emlékszik vissza Karácsony Gergellyel való megismerkedésére: „Valamelyik tévéműsorban találkoztunk, váltottunk néhány szót, aztán szeptember elején csörgött a telefon, és azzal keresett meg, hogy igyunk egy kávét…” Ennyi.

Isten óvja Budapestet!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.