Kamarajaj

Kincses doktor tavaly óta áll a kamara élén, és ha a pályáját vizsgáljuk, nem az orvosi, sokkal inkább a politikai szál látszik érdekesebbnek.

2020. 03. 13. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Orvosi Kamara vezérkara sajtótájékoztatót tartott a koronavírussal kapcsolatos hazai állapotokról. Elnökük, az orvos végzettségű Kincses Gyula elmondta, elégedetlen a látottakkal. Például azzal, hogy az egészségügyi dolgozóknak e nehéz órákban nem áll rendelkezésükre elegendő szükséges eszköz, így pedig képtelenség kezelni a járványt. Felszólították a kormányt, biztosítsa a lakosság megfelelő tájékoztatását, az egészségügyi dolgozóknak pedig azt a bért, amelyre épp a napokban tettek le javaslatot a kabinet asztalára.

Kincses doktor tavaly óta áll a kamara élén, és ha a pályáját vizsgáljuk, nem az orvosi, sokkal inkább a politikai szál látszik érdekesebbnek. Elnök úr az eltelt évtizedekben szinte minden pártnál megfordult már. Volt MDF-es honatya, Fidesz-kormánytanácsadó, sertepertélt a Jobbik környékén, az MSZP–SZDSZ-időkben a kormányzati háttérintézmények főigazgatójaként tüsténkedett, Gyurcsány Ferenc kabinetjében pedig egyenesen államtitkár volt. A legérdekesebb: az ő közreműködésével minősítették vissza egyesületté azt a Magyar Orvosi Kamarát, amelynek most ő a frontembere. Hogy aztán ezzel a kacifántos előélettel készpénznek vehető-e mindaz a panasz- és aggodalomáradat, amellyel elnök úr ezen a tájékoztatón előállt, azt döntse el az olvasó.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma mindenesetre mindent tételesen cáfolt: van elegendő védőeszköz, a médiumokból a nap huszonnégy órájában ömlik a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatás stb. Az meg egészen elképesztő, hogy a kamara egy világjárvány kitörésének küszöbén az orvosok bérével akarja zsarolni a kormányt. (Elvették a végszavamat.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.