Jaj lesz nekünk

A kormány várható pénzügyi összeomlásáról ezen a héten Békesi László vizionált. Romboló inflációt jósolt, és közölte, hatalmas árat fogunk fizetni az Orbán-rezsim bűneiért.

2020. 04. 03. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Orbán-kormány várható pénzügyi összeomlásáról ezen a héten Békesi László vizionált. (Egyfajta ciklikus rendben szoktak aggodalmaskodni az ellenzéki pénzügyérek – bár egyikük, Vértes András GKI Gazdaságkutató-elnök minap tőle szokatlant mondott: „Amit a kormány az utóbbi öt-hat évben gazdasági ügyekben tett, az igen profi munka volt.”) A Horn-kormány egykori pénzügyminisztere közösségi oldalán romboló inflációt jósolt, és közölte, hatalmas árat fogunk fizetni az Orbán-rezsim bűneiért. „Hazug és hamis minden olyan állítás, amely a forint drámai árfolyamromlását kizárólag a járvány miatti gazdasági válság következményének próbálja beállítani” – tájékoztatta olvasóit a fiskális ember. Kijelentésével mások közt a K&H Bank vezető elemzőjét is cáfolta, aki a negatív befektetői hangulattal magyarázta a forint gyengülését. (Kiegészítve azzal, hogy a piacok „csapkodása” során előfordulhat, a gyengülést hasonló méretű visszaerősödés követi.)

Békesi látnok sose ment a szomszédba egy kis hangulatkeltésért. A 2018-as választások előtt például azt fejtegette, a Fidesz még utcai robbantások szervezésétől sem riadna vissza, hogy hatalomban maradhasson. – Néhány robbantás után a hívei könyörögnének a szükségállapotért, így akár el is halaszthatná a választást – magyarázta. Igaz, tette hozzá, erre csak akkor lenne szüksége, ha erős ellenzék állna szemben vele, nem egy impotens gyülekezet. Most csupán abban lehet reménykedni – sóhajtott –, hogy az uniós költségvetési ciklus után a kormánynak elfogy a beáramló ingyenpénze, s abba bukik bele. Nem egészen így történt.

Békesi szeme csillog. Talán majd most…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.