Tesztmeccs: 8276:2

Biztató hírt jelentett be az országos reprezentatív koronavírus-szűrővizsgálatot végző munkacsoport vezetője.

2020. 05. 13. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biztató hírt jelentett be kedden az országos reprezentatív koronavírus-szűrővizsgálatot végző munkacsoport vezetője. Eszerint a péntekig tartó felmérés első szakaszában az elvégzett 8276 tesztből csupán kettő lett pozitív. (Részletekbe nem mennék bele, a teljes eredményt május végén ismertetik.)

A felmérés egyebek mellett azt is bizonyítja, hogy a tömeges tesztelést követelőknek nincs igazuk – a tesztvizsgák száma csöppet sem befolyásolja a járvány terjedésének képét. (A tesztelésben élen járó Olaszországban például tömegek halálát okozta, okozza a járvány.) Mellesleg az Egészségügyi Világszervezetnek is az az álláspontja, hogy csupán a gyanús esetekben érdemes elvégezni a tesztet, vagyis azoknál, akik tüneteket mutatnak; de épeszű ember be is látja, nincs a világon annyi vírusteszt és laborkapacitás, amennyivel záros határidőn belül letesztelhető lenne a földgolyó.

Idehaza viszont ellentábora is van a józan észnek. A járványt a kezdetektől politikailag kezelő ellenzék a saját diagnózisával állt elő. A Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa, bölcs Komáromi Zoltán (aki háziorvosként állítólag Müller Cecíliát is übereli) például néhány hete így nyilatkozott: „Nincs helye elhallgatásnak! Aki nem tesztel tömegesen, az a homokba dugja a fejét és vörös szőnyeget terít a vírus terjedése elé.” A DK kritikája természetesen a kormányzásra alkalmatlan Orbán Viktornak szólt, aki képtelen elfogadni pártjuk korszakos javaslatát. Pedig Dobrev Klára gesztusa is igazolta (húsz szájmaszkkal ajándékozta meg nemrég az egyik kórházat), hogy a Gyurcsány-párt mennyire szívén viseli a magyarság sorsát. Ahogy azt már többször letesztelhettük.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.