Szót kért a bádogos

Vajon a parlamenti őrség miért enged be az ország első számú épületébe egy ereszcsatornával érkező túlmozgásos ápoltat?

2020. 12. 08. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azok után, hogy néhány esztendeje Zagyva György Gyula jobbikos honatya egy szamurájkarddal az oldalán ment be az Országgyűlés plenáris ülésére, az ember már nemigen kapja föl a fejét a különféle képviselői kunsztokon. Így az is hidegen hagyja, ha a DK-s Varga Zoltán, mint tette azt a minap, a napirend előtti vitán egy EN 612-es horganyzott ereszcsatornával a hóna alatt jelenik meg, amit aztán a kormánypártokat ótvaroló felszólalása végén diadalittasan a magasba emel. Említést sem érdemel az ilyesmi a mai mozgalmas világban, amikor az ellenzéki képviselők rendre szirénával, kolomppal, zsákos krumplival és lószerszámos transzparenssel érkeznek a patinás épületbe törvényt alkotni. Varga honatya (aki egyébként alig egy éve, a szintén mutogatós Gréczy Zsolt verőlegény helyén került a Házba) meggyőződéses híve az efféle szemléltetéseknek. (Talán a kórlapján is rajta van…) Néhány esztendeje – még a debreceni közgyűlés ellenzéki képviselőjeként – például maga készítette alufólia sisakkal a fején mondta el Ufók és kormányzati őrültségek című expozéját az illegális bevándorlás és az azt támogató szervezetek elutasításáról folyó vitán. (Miután a polgármester az elmeállapota felől érdeklődött, a kreatív városatya neki is felajánlott egy alumínium sisakot.)

Mondom, igazából nem sok szót érdemelne Varga bádogos és kalapkészítő a becsatornázott idétlenkedésével, az ember mindössze azon értetlenkedik: vajon a parlamenti őrség miért enged be az ország első számú épületébe egy ereszcsatornával érkező túlmozgásos ápoltat? Elegendő, ha felmutatja a zárójelentését?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.